lauantai 5. marraskuuta 2016

Tupsu-Jussin testineulontaa


Syyskuussa ystävä kysäisi josko voisin pikaisesti testineuloa Jussi-teemaisen piposen. "No tottakai!" -huomasin suostuvani, eikä minulla edes ollut sopivaa lankaa mukana siellä kesälomareissussa. Onneksi Rovaniemeltä löytyi ihan sattumalta lankakauppa, josta hankin häthätää muutaman kerän Maijaa pipoa varten. Sain sitten ihan samana päivänä yöjunassa silmukat luotua.


Posottelin  tyytyväisenä pitkän pätkän resoria ja sitten sileää ja raitoja. Ja sitten. Hups. Mosaiikkineulontaa (onko tämä edes oikea termi sille)! En mä koskaan sellaista ollut neulonut. Kyllä siitä varmaan mainittiin ohjeessa, mutta en neulomaan ryhtyessänhi edes jotenkin tajunnut että se oli joku erikoinen tekniikka.


Tilanne vaati hieman pohdintaa, mutta kyllä mä sitten aika äkkiä tajusin mitä pitää tehdä. Sellainen ensikosketus mosaiikkineulomiseen.Lopputulos on kiva, lanka ei niinkään. No, tiedänpä ettei Maijaa kannata pipoa varten jatkossa ostaa. Sukissa varmaan ihan OK lanka. Kuvia otettaessa pipo oli miehen päässä parisen tuntia ja sinä aikana jo kuulemma kutitti. Vai ollaanko me jo kumpikin liian hyvään tottuneita? Yleensä kun neulon pipoja vain merinosta...


Kuvat ovat Tallinnasta, jossa olimme extemporee muutama viikko sitten. Oli aika eksoottinen kokemus sellainen bileristeily. Talviloman ensimmäinen viikonloppu ja laivalla esiintyi JVG. Oli kuulkaa aikalailla täynnänsä se laiva. Mutta nyt on bileristeilykin koettu, eipä tarvitse enää mennä!

Tänään 5.11. on muuten mulla synttärit. Täytän 36 vuotta. Vai 37? 2016 - 1979 = 37. Joo, eli 37 mä täytän. Kuka noita numeroita niin muistaa, vaihtuvat joka vuosi. Syntymävuosi sentään pysyy samana aina. Onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti