lauantai 12. marraskuuta 2016

Nyt tarvii jonkun aivottoman työn!


Kesken oli islantilaisvillatakki, kun kaipasin jotain aivotonta. Selasin lankavarastoa ja kaivelin sieltä loput Novenat. Tarkastelin muita vinoon neulomiani huiveja ja huomasin, että päätykolmioon menee noin 13% langasta.Ohje: omasta päästä
Lanka: Lang Yarns Novena
Tumma harmaa 6 kerää eli 150 g
Vaalea harmaa 2 kerää eli 50 gMinulla oli 6 kerää tummaa ja 2 kerää vaaleaa harmaata. Tumma siis pääväriksi ja vaalea raidoiksi. Laskin, että 1 kerä on noin 13% (8*0,13=1,04). Eli päätykolmioihin kuluisi 1 kerä kumpaankin päähän. Jää jäljelle 4 kerää tummaa ja 2 kerää vaaleaa. Eli raitojen suhteen pitäisi olla 2:1. Ihan noin kapeita raitoja en kuitenkaan halunnut tehdä, joten lähdin kertomaan. Päädyin suhteeseen 12:6. Siis 12 kerrosta tummalla ja 6 kerrosta vaalealla harmaalla. Ja näin saisin kaiken langan neulottua, eikä jää jämiä.


Pienen suunnittelukukkasen huomasin heti aluksi. Kun raidat ovat noin leveitä ja värien välinen tummuusero noin iso, ei toista väriä mielestäni voinut kuljettaa reunassa mukana. Pääteltäviä langanpäitä siis tuli 2 / joka ikinen raita. Huhhhuuuh, voin sanoa että oli pääteltävää!


Lopputuloksena on kiva ja hyvänkokoinen huivi. Jämiäkin jäi niin pienet nöttöset, että heitin ne roskiin. Jeeee!


Huivi oli mukanani Syksyn Kuitupitoisissa Kokoontumisajoissa viime viikonloppuna, jossa kuvasin sen. Siellä se tarttui ystävän mukaan. Hänen äitinsä oli kuulemma kaipaillut harmaata huivia. No sinne siis! Tärkeintä että huiville löytyy käyttäjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti