perjantai 11. syyskuuta 2015

Terveisiä Islannista!


Täällä näkee villapaitoja aika paljon. Eikä kai ihmekään, sää muuttuu täällä naurettavan nopeasti. Lett-Lopi hylly.Tunnetuin Islantilainen lankavalmistaja on tietenkin Alafoss, jonka Lopi-lankoja myydään Suomessakin ainakin Titityyssä. Tehtaanmyymäläänhän oli päästävä, se kun on ihan Reykjavikin lähellä ja meillä on vuokra-auto käytössä. Jes. 


Selailin Alafossilla neuleohjekuvastoja tarkistaakseni kuinka paljon lankaa tarvitsen haluamaani villatakkiin. Mies seurasi olkani yli, kunnes totesi, että "toi on hieno". Ja niin ostettiin loppupeleissä langat kahteen paitaan, minun ja miehen. Vaikka mies on kyllä sitä mieltä ettei tarvitse yhtään villapaitaa.Plötulopeja.Einbandia, eli yksisäikeistä lankaa.Lopihylly.


Käsinneulottuja villapaitoja ja -takkeja. Jokaisessa on neulojan nimi. Näitä on vaikka ja kuinka paljon mistä valita. Kaikissa sama pyöreä kaarroke, mutta erilaisia kuvioita on kymmeniä. 


Vaikka näitä myydään paljon tuliaisiksi, ne ovat siitä erilainen tuliainen, että paikallisetkin käyttävät niitä. Myös useimmissa supermarketeissa on todella hyvin varustettu lankaosasto. Tässä lähikauppamme, Hagkaupin, valikoimaa.


Kun olimme lähteneet Alafossilta, kävimme miehen kanssa seuraavanlaisen keskustelun:

mies: Kysyikö ne edes sulta että tarviitko apua?
minä: Ei.
mies: Niin, kyllä ne heti huomas että millä asioilla sä liikuskelet.
minä repesin ja hekottelin jonkun aikaa.
mies: Mikä on noin hauskaa?
minä: no liikuskelen...
mies: No kai ne nyt näki heti ettet sä mitään jääkaappimagneetteja oo sieltä ostamassa!

Niin, osasin siis ihan ilman apua valita langat kahteen paitaan. Jes! \o/

(Vakavasti sanottuna, on kyllä kiva kun on mies, joka tulee mukisematta lankakauppaan ja vielä innostuu siellä itsekin valitsemaan langat omaan paitaansa.)4 kommenttia:

 1. Sulla on mainio mies ja sä olen vallan mainio vaimo! Mahtavalta on reissu vaikuttanut :)

  VastaaPoista
 2. Olen lähdössä muutaman viikon päästä Islantiin ihan samoille asioille. Mikä oli hintataso? Ja kruunun kurssi? Oliko tehtaanmyymälä merkittävästi edullisempi kuin marketit? Kuinka kaukana noin on se tehtaanmyymälä Reykjavikin keskustasta? Minulla ei mies ole mukana eli pääsen revittelemään oikein kunnolla lankakauppoihin. Onko luvassa matkapostausta? Hulluna kysymyksiä, anteeksi. Ullaneuleessa oli jotain tietoja, mutta pitää nyt kysellä, kun on näin tuore reissu teillä takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postaan lähipäivinä vielä toisen Islantiaiheisen homman. Kunhan vaan ehdin... :)

   Poista