tiistai 29. syyskuuta 2015

Metsävarusteet


Olimme viikonloppuna kaksi yötä Liesjärven kansallispuistossa. Syksyinen metsä on ihana paikka! Viikonlopuksi osui tosi mahtavat kelit, kun kumpanakin päivänä aurinko paistoi. Silti, lämpötilan laskiessa lämmikkeet tulevat tarpeeseen ja tottakai mukana oli itseneulottuja sellaisia.

Jo helmikuussa neuloin parista jämälangasta tällaiset pipot. Itselleni tämän harmaan ja miehelle mustan. Ovat olleet kovassa käytössä siitä lähtien. Nämä on tosi kivat urheillessa ja mahtuvat mukavasti pyöräilykypärän allekin. Ja nuo korvaläpät, ihan mahtavan kätevät! Ei tarvitse vetää pipoa edestä silmille asti, jotta korvat pysyvät lämpimänä.


Samassa syssyssä neuloin kaulurin, jossa on keskellä edessä tuollainen korvaläppä. Siitä vaan ei ole kuvia. Sen ajatus on (ja se toimiikin), että se korvaläppä tulee keskelle eteen leuan kohdalle. Yleensä ainakin minulla kaulurit karkaa leuan kohdalta alas ja leuka jäätyy. Nyt kun leualle on erikseen tilaa, ei sekään pääse paleltumaan.

Tässä alemmassa kuvassa on minun Kappani. Aloitin sen helmikuussa Colourmartin kasmirista ja neuloin tähän mittaan. Sitten se seisoi nurkissa kuukausia, kunnes tajusin, ettei Kappa vain ole minulle tarkoitettu vaate/huivi/whatever. Niinpä päätin vain neuloa pätkä-Kappaani resorin ja päätellä langanpäät. Se on tällaisenaan varmasti käyttökelpoisempi minulle ja on kulkenut mukana useammalla metsäreissulla ja Islannin matkallakin. Kevyt ja pehmeä, mikäs sen kätevämpää.


Pakko näyttää vielä meidän uusimmat retkeilytarvikehankinnat. Nämä ostettiin kesällä Lapin reissulta. Kahvipussia olen halunnut jo vuosia, ensimmäisellä Lapinreissulla joskus vuosia sitten sellaisen näin, mutta en ole nähnyt missään myynnissä. Vaan nytpäs näin! Siidan - saamelaismuseon ja luontokeskuksen - kaupassa. Heti ostin, vaikka pohdinkin kokoasiaa pitkään ja hartaasti. Itse toki säilytän siellä teetä, koska en juo kahvia. Samasta paikasta hankittiin tuo ihana poronluinen voiveitsi metsäkäyttöön. Käsityötä kummatkin. Näitä käyttäessä tulee pakosti hyvälle mielelle, ovat niin kauniisti tehdyt. Tuo teepussi on minulla päivittäisessä käytössä, säilytän siellä irtoteet työpaikalla.

Uudempaakin valmista on, mutta tähän aikaan vuodesta alkaa taas olla kuvaamisen ongelmana valonpuute. Kohtapuoliin saa taas kaivaa kirkasvalolampun käyttöön!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti