keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Valmista virkattua (!) ja tulevaa neulottua


Ensimmäiset langat Titityyn kesäkalin palkinnosta on jo käytetty. En normaalisti virkkaa koskaan, sillä se on jotenkin ärsyttävää hommaa. En osaa sanoa miksi, mutta se vaan ei ole mun juttuni. 

Tällä kertaa kuitenkin innostuin tästä patalappuohjeesta niin, että päätin sietää virkkaamista kahden sellaisen verran. Ja tuli kivat! Yksinkertaiset ja käytännölliset. Lanka oli suhteellisen kivaa virkattavaa, vähän halkeili. Mutta minun kokemukseni mukaan virkatessa halkeilee kaikki langat.Ohje: Topflappen nach omas muster
Lanka:Schachenmayr Catania Grande, 50 g / patalappunen


Alkuperäinen ohje, johon ensin törmäsin, oli saksankielinen. Kun tuo saksankielinen virkkaustermistö ei ole kauhean hyvin hallussa, aluksi hylkäsin idean. Myöhemmin kuitenkin törmäsin toiseen, erilliseen ohjeeseen, joka itse asiassa on tuo sama ohje, mutta englanniksi. Englanninkielisetkään virkkaustermit eivät ole kauhean hyvin hallussa, mutta kuvaa tiiraamalla sain kuitenkin aikaiseksi ohjetta vastaavat patalappuset. En oikein ymmärrä miksi nuo ohjeet ovat kokonaan erilliset, eivätkä löydy (edes linkkinä) toistensa Ravelry-sivuilta.

Tulipahan välillä tehtyä jotain muutakin kuin neulottua. Nyt voikin sitten taas pitää muutaman vuoden tauon virkkaamisesta.


 

 

Toissailtana aloitin huivia Stephen Westin ilmaisohjeella. Kaivelin varastoani, enkä löytänyt kivaa yhdistelmää oikeassa paksuudessa, joten päätin vapaamielisesti käyttää hyvin erilaisia lankoja, eri paksuuksissa. Osan neulon kaksinkertaisena ja osan sellaisenaan. Katsotaan mitä tulee. Yhteiskuvassa langat ainakin näyttävät kivalta:Ohje: Bundled in brioche, ilmaisohje


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja niin yksinkertaiset! Virkkaan niin harvoin, että ihan hämmästyin itsekin :)

      Poista