torstai 10. toukokuuta 2018

Humulus!Ohje: Humulus
Langat: Snaeldan Nappað tógv 3tr
330 g värissä 5 Dark grey
54 g värissä 3 Mist

Heti kun näin Humuluksen Isabell Kraemerin Instassa, tiesin että minun on saatava sellainen!

 


En tehnyt ohjeeseen mitään muokkauksia, vaan neuloin tasan niinkuin käskettiin. Se alkaa olla harvinaista hupia, yleensä teen edes jonkun pienen modauksen. Silmukoiden luomiseen ja päättelyyn käytin tietenkin tubulaaria tapaa.
Neuloin resorit 2,5 mm puikoilla, vartalo-osan kirjoneuleineen 3 mm puikoilla ja hihat 3,25 mm puikoilla. Mallitilkun mukaan 3 mm puikoilla piti päästä tiheyteen, mutta viimeistelyjen jälkeen tiheyteni on hieman tiiviimpi kuin ohjeessa. Minulla on 21 silmukkaa kymmenellä sentillä, ohjeessa 20. Ero ei ole suuri ja mitä luultavimmin tiheyden saisi uudella viimeistelyllä ohjeenmukaiseksi, mutta kun paita istuu hyvin näinkin niin enpä taida viitsiä.


Taustalla lemmikkiporo.Lankaa ostin viime vuoden Färsaarten matkalta. Tämä Snaeldan on saarten vanhin kehräämö ja lanka on sekoitus färsaarelaista ja falklantilaista villaa. Olin kuitenkin ostanut lankaa raidalliseen vaatteeseen, eikä mikään väreistä olisi riittänyt pääväriksi. Niinpä päädyin tilaamaan lisää lankaa Faroe knitting-kaupasta. Tilaaminen oli helppoa ja langat tulivat postilaatikkoon saakka yllättävän nopeasti. Koska tuntui tyhmältä tilata "vain" pari vyyhtiä, päädyin tilaamaan kilon lankaa kahdessa eri värissä. Kanssaneulojat saattavat tunnistaa tämän käytösmallin, ehkä?
    
Langassa on aika paljon kehruuöljyä ja sen neulominen oli välillä aika tahmeaa. Pesin paidan neljä kertaa ja ensimmäiset pesuvedet olivat tosi mustia öljystä. Huolellinen pesu kuitenkin kannatti, sillä pesun jälkeen lanka pehmeni ja pörrööntyi ihanaksi. Mitään merinonpehmeää se ei luonnollisesti ole, mutta itse pystyn käyttämään sitä suoraan paljaalla iholla.


Kuvaamassa kävimme Tankavaaran kultakylässä, josta on näköjään tulossa valmiiden paitojeni ykköskuvauskohde. Ihan sattumalta. Ajatuksena oli mennä erämaahan, mutta Tankavaarassa oli vielä todella upottavaa ja pehmeää lunta noin 30-50 cm joten retki peruuntui.

Täällä Pohjois-Lapissa on ollut todella lämpimiä päiviä ja lumi on sulanut silmissä. Eilen 15 asteen lämpötilassa Humulus oli ihan liian kuuma, mutta kyllä tällekin sopivia kelejä taas tulee.

Humuluksen valmistuttua olen neulonut vain mallitilkkuja. Tulossa on paita äidille 70-vuotislahjaksi (shhh), huivi itselle ja merino-kasmirpaita itselle. Saas nähdä mikä päätyy puikoille ensin, vai kiilaako joku muu neule ohituskaistaa pitkin puikoille.2 kommenttia:

  1. Hei, Minäkin haluaisin kutoa tuollaisen humuluspuseron. Tilasin ohjeenkin, mutta nyt ihmettelen tuota koko-kooditusta 1 - 9. Minulla normaalisti 36-38. Osaatko sanoa, mikä noista 1-9 vastaisi suurin piirtein kokoani?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa katsoa ohjeessa annettuja senttimääriä ja päättää koko niiden perusteella.

      Poista