sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

The Oa


The Oa on valmis! Siitä tulikin miehen neule, eikä minun kuten alunperin piti. Mutta ei haittaa, mies on alusta saakka ihaillut tuota pintaa ja sanonut, että se näyttää ihan hylkeennahalta. Kiva se on. Kyllä. Minulla vaan on nyt pieni paitakateus.


Ohje: The Oa
Langat: Hjeholts Uldspinderi Dansk Pelsuld 5.5/2
Tumma harmaa 418 g
Vaalea harmaa 286 g
Musta 50 g
(langankulutuksessa mukana myös huppu)


Tähän paitaan kuuluu huppu, mutta kuten varmaan huomasitte niin tässä minun versiossani ei sellaista ole. Neuloin sen kyllä ja steekkasinkin, mutta sitten sovitettuani huomasin, että tässä koossa hupussa oli isoja istuvuusongelmia. Se alkoi jotenkin liian ylhäältä, hankala selittää. Kökkö oli kuitenkin se huppu ja isosti.
Kun huppu alkoi tyhmäilemään, paita joutui jäähylle joksikin aikaa. Piti antaa sille ja itselleni vähän aikaa, että osaisin päättää mitä sille tehdä. Harkitsin jo paidan heittämistä roskiin, kun niin suututti. Onneksi ystävät käskivät nukkumaan yön yli. Lopulta päädyin leikkaamaan hupun kokonaan pois ja kääntämään pääntien kaupasta ostetulla ohuella neulekanttinauhalla. Leikkasin pääntien ihan summamutikassa ja kuin ihmeen kaupalla siitä tuli just passeli. Neuloin vielä resorin pääntielle ja paita oli valmis. Hupun perhana lensi roskiin, siitäs sai!
Pidin sitä ensin itse päälläni, mutta koska paidassa ei ole mitään muotoiluja, se pyrki koko ajan nousemaan rintojen yläpuolelle ärsyttävästi. Heitin Tommille puolivitsillä, että "kokeile sä tätä". No, kokeilihan se ja kyllä se niin paljon paremmin Tommille istuu kuin minulle, että sille tielleen jäi. Ja mies on tyytyväinen.
Paita on lämmin, muttei kuitenkaan mikään tukahduttavan kuuma. Lanka on ihanaa! Hjeholts Uldspinderin 5.5/2 Pelsuldia. Suosittelen, kivan rouhea lanka, eläväinen.
Nyt puikoilla Humulus Färsaarelaisesta langasta. Rouhea teema jatkuu!

1 kommentti: