maanantai 9. huhtikuuta 2018

Teemana kasmir


Sattumalta puikoille sattui samoihin aikoihin useampi kasmirneule. Aloitin Handun keltaisesta 100% kasmirista ja jatkoin Cardiffin harmaalla 100% kasmirilla.

Ensin neuloin kaksi tällaista vauvanmyssyä:


Ohje: Siksakmyssy Ullaneuleesta
Lanka: Handun 100% kasmir, 55 g / päähine

Yhteen päähineeseen meni kätevästi juuri 1 vyyhti lankaa. Kummastakin jäi jäljelle sellainen maksimissaan muutaman metrin pituinen pätkä. Ihanan loppuun sain langan käytettyä! 

Nämä päähineet ovat osa Vanhasta varastosta 2018 -teemavuotta. Lähipiiriin ja kollegoille on tulossa useampiakin vauvoja, joille nämä menevät lahjoiksi.

Ja kuten ystävä sanoi, jos neuloisin samalla mallilla hieman isomman koon, tästä saisi hyvän kypärämyssyn pyöräilykypärän alle. Hmmm.
Kardiffin kasmiria oli jäänyt jämäksi kahdesta eri paitaprojektista. Vaaleampaa nelisen kerää ja tummempaa vajaa kerä. Aloitin ensin neulomalla itselleni hyväksi havaitun pipon. Minulla on jo samanlainen samasta langasta erivärisenä. Ohjeessa on 120 silmukkaa, mutta minä neuloin oman ja miehen pipot 108 silmukalla.


Ohje: Skyping beanie
Lanka: Cardiff cashmere värissä 519 Fumo, 1,1 kerää

Mies kokeili päähänsä minun pipoani sen valmistuttua ja ilmoitti haluavansa samanlaisen. Oli kuulemma mukavan pehmeä. No, ei muuta kuin toinen samanlainen puikoille!


Samat speksit kuin yllä.

Skyping-pipojen jälkeen neuloin itselleni kaulurin, kun lankaa vaan riitti ja riitti. Omasta päästä: 112 silmukkaa, 6 cm 1 o 1 n joustinta, 7 cm broken ribbiä (mitä tämä on suomeksi?!). Neulo 56 silmukalla 6 cm 1 o 1 n joustinta, päättele. Neulo lopuilla 56 silmukalla 8 cm 1 o 1 n joustinta, päättele. Eteen on tarkoitus laittaa tuo pidempi puoli, taakse lyhyempi. Tämä on kivan napakka kauluri ja pituus riittää siihen että sen saa nostettua leuan suojaksi.

Kaulurin neulottuani lankaa oli edelleen vajaa kaksi kerää. Huhhuh miten riittoisaa lankaa! Seuraavaksi kasmirpipon "uhriksi" päätyi veljeni, joka aina väittää ettei tarvitse uusia neuleita, mutta kuitenkin käyttää sitten niitä saamiaan ahkerasti.

Pipo on neulottu alhaalta ylös, 112 silmukkaa, 18 kerrosta 1 o 1 n joustinta jonka jälkeen 18 krs raitoja vuorovärein. Kavennukset kuten Skyping-pipoissa. Tämän pipon jälkeen langat olivat vihdoin lopussa.


Ohje: Omasta päästä sekä kauluri, että pipo
Lanka:
Kauluriin Cardiff cashmere värissä 519 Fumo 0,92 kerää
Pipoon Cardiff cashmere värissä 519 Fumo 1 kerä ja 520 Antracite 0,7 kerää
Sen jälkeen kun opettelin tubulaarin luomisen ja päättelyn, en ole käyttänyt mitään muuta tapaa. Siitä tulee NIIN ihanan siisti reuna. Katsokaa vaikka:

 


Reuna alkaa ikäänkuin tyhjästä, eikä siinä ole mitään rajaa. Se on samannäköinen niin nurjalta kuin oikealta puolelta ja kauniin ulkonäkönsä lisäksi myös kivan joustava. Suosittelen opettelemaan tämän tekniikan!

Vanhasta varastosta -teemaan liittyen puikoilla on junasukkia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti