torstai 12. huhtikuuta 2018

Sukkia, sukkia


Teemaneulonta on jatkunut! Vanhasta varastosta 2018 (lankoja, jotka on ostettu ennen vuotta 2017) on edennyt hyvin. Olen saanut jo 9 lankaa kokonaan käytettyä. Kivoja lankoja, monesti olen miettinyt miksi ne on jääneet näin pitkäksi aikaa odottamaan neulomistaan.


Ohje: Perussukka omasta päästä, ranskalainen kantapää
Langat: resori, kantapää ja kärki Yarngrimoiren BFL Twist Sock värissä She's electric 25 g
loppusukka Yarngrimoiren Supersock värissä Lankavärjärin vapaapäivä 31 g

Nämä sukat menevät lahjaksi ystävälle kiitokseksi monesta. Kiitos vielä! Kiitos myös Jennille kuvien ottamisesta!
Neuloin näitä sukkia lähinnä reissuilla etelään, sukkakudin kun on just sopivan kokoinen lentokoneneuleeksi. Viimeistelyn tein kotona, kun olisi enää ollut liian vähän neulottavaa ottaa mukaan seuraavalle reissulle.
Seuraavaksi reissuneuleeksi lähti Junasukat. Laskeskelin, että yhdestä täydestä vyyhdistä saan kaksi paria ja vähän jää yli. Sainkin nämä kaksi paria melkein valmiiksi yhdellä etelänreissulla. Hirveän paljon nopeammin kyllä valmistuu vauvan sukka kuin aikuisen sukka.


Ohje: Junasukka
Lanka: Handu paksukkis, 40 g ja 37 g

Muokkasin ohjetta niin, että tein ranskalaisen kantapään ja jätin jalkapöydän päältä pois nurjat kerrokset. Näitä on jotenkin ärsyttävä neuloa, vaikka lopputulos onkin kiva ja käyttökelpoinen. Kamalan vähän silmukoita, joita pyöritellä ja nuo nurjat kerrokset, puuh. Mutta nyt on taas kaksi paria valmiina, wohoo!
Tein näihinkin tubulaarin luomisen varteen. Näissä kuvissa näkyy mielestäni tosi hyvin, miten se alkaa kuin tyhjästä ja kuinka nurja ja oikea puoli ovat symmetriset.

Tubulaari tehdään aluksi 1 oikein, 1 nurin, mutta sen saa kolmannella kerroksella muokattua 2 oikein, 2 nurin joustimeksi yksinkertaisesti neulomalla ns. kahden silmukan palmikonkierron, jossa siirretään 1 nurja ja 1 oikea silmukka eri järjestykseen. Reuna ei silloin ole aivan niin täydellinen, kuin 1 oikein, 1 nurin joustimessa, mutta nätti kuitenkin.
Jokohan jo seuraavalla kerralla malttaisin lopettaa tubulaarin kehumisen. Saas nähdä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti