sunnuntai 5. elokuuta 2018

Kesälomamatka Lofooteille, neulojan näkökulma


Viime vuosina meille on mieheni kanssa muodostunut lomateema; käymme saarilla. Olemme matkustaneet niin Islantiin kuin Färsaarille ja Ahvenanmaalle. Tänä vuonna matkakohteeksi valikoitui Lofootit. Lähinnä läheisen sijaintinsa (alle 12 h ajomatka Ivalosta) takia. Minä selvitin ennen reissua paikallista lankakauppaskeneä.
Ainoa netin maailmassa vastaantullut kauppa oli Lofoten wool. Siis ainoa, joka möi paikallisten lampaiden villasta tehtyjä lankoja. Perinteisestihän Norjassa saa isosta osasta ruokakauppoja lankaa, mutta ne ovat bulkkilankoja ne. Minä haluan löytää jotain mahdollisimman paikallista ja aitoa.


Kaupassa myydään langan lisäksi valmiita neuleita, paidoista lapasiin ja pipoihin.

Kauppa sijaitsee kapean, lyhyen, yksikaistaisen hiekkatien päässä. Ilman kylttiä olisin luullut ajavani jonkun kotipihaan. Ja no, niinhän ajoinkin. Kauppa sijaitsee tilan navettarakennuksen yläkerrassa.

Minun ostokseni, vain kaksi vyyhtiä!Kauppa oli todella viehättävä ja kivasti sisustettu. Suosittelen käyntiä!


Lankaa oli tarjolla hyvin, tosin johtuen erien pienuudesta osasta oli vain jämät jäljellä. Ylipäätänsä Lofooteista; hieno saariryhmä, mutta jos voit välttää  niin älä lähde heinäkuussa. Silloin siellä on KAIKKI. Meidän visiitti sattui harvinaiseen helleaaltoon ja saarillakin oli melkein 30 joka päivä. Se on liian kuuma. Meillä oli tavoitteena kiivetä vuorien päälle ja hellesäässä se oli liikaa. Itse sain kerran nestehukan ja jouduin jäämään järkäleen suojaan varjoon tärisemään ja nesteyttämään kun mies kävi huiputtamassa.

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä Lofootit-kertomuksesta. Oli kiva lukea etenkin neulojan näkökulma. Minulle Lofootit onkin ollut täysi mysteeri. Nyt tiedän että siellä tehdään ihania neuleita ja paikallista lankaa. Varsinkin tuo ruskea villapaita vaalean huivin alla oli hieno.

    VastaaPoista