lauantai 18. elokuuta 2018

Jämäsukat ja hätälapaset


Ruskeiden sukkien valmistuttua lankaa jäi vielä. Yksinään se ei olisi riittänyt, mutta onneksi olin napannut mukaan toisen jämäkerän samaa lankaa. Näyttivät siltä, etteivät sovi millään samoihin sukkiin, mutta lähdin vaan rohkeasti neulomaan. Eikä niistä nyt niin kamalat tulleet.
Nojoo, toisen sukan kärki on vähän hassu, kun ensin loppui ruskea lanka ja sitten ennen kärkeä vielä se toinenkin jämä. Sukat odottivat valmistumistaan kunnes pääsimme kotiin, josta löytyi erilaatuinen värikäs jämä. Ajattelin, että menköön, kyllä niitä käyttää voi ja neuloin kärjen sillä. Tuli käytettyä langat aika tarkasti loppuun ja se on kiva!
Toinen sukkapari valmistui (tai siis lanka loppui) pikavauhtia ja olin siinä tilanteessa, ettei ollut lankaa neulottavaksi. Onneksi Norjasta saa lankaa melkein kaikista isommista ruokakaupoista ja niinpä matkaan lähti kolme kerää Raggegernia sukka-ajatuksella. Aika pian kuitenkin tajusin, että sukkiin olisi pitänyt olla neljä kerää ja niin suunnitelma vaihtui lennossa sukista lapasiin.


Ohje: peruslapaset
Lanka: Sandnes Garn, Raggegarn, 100 g

Kovin pitkään en ollut ehtinyt neuloa, kun mies totesi, että taitaa tulla hänelle lapaset. Oli kuulemma niin kivan näköistä pintaa.Lapasissa on 48 silmukkaa ja isoäidiltä opittu peukalo. Kuvaamassa käytiin Pyhä-Nattasen päivätuvalla. Vielä ei onneksi ole lapaskelit, mutta ei niihin kauaa aikaa ole. Lankaa kului vajaa kerä / lapanen, eli minulle jäi yksinäinen Ragge-kerä, mitäs siitä nyt sit keksis.Kuvat otettu Pyhänattasen huipulta, kahden viikon välein. 2 kommenttia:

  1. Varsi raflaava otsikko, mutta kivoja neuleita :D Mahtava huivi edellisessä postauksessa, siun kuvissa on totisesti upeat maisemat.

    VastaaPoista