maanantai 29. tammikuuta 2018

Kymmenen sormea


Nämä sormikkaat tuli neulottua lähinnä lentokentillä ja lennoilla. 4 lentoa ja lennon odottelua siihen riitti. Olivat hyvää lentoneulottavaa; kevyt kantaa mukana ja vaativat paljon sovittelua kun sormien neulomiseen asti pääsin. Yhdellä lennoista istuin varauloskäyntirivillä, lentoemon istuinta vastapäätä ja hän kommentoi: "Sullahan on lennon laskeuduttua valmiit sormikkaat". Ihan en sillä lennolla valmiiksi ehtinyt...Ohje: omasta päästä, omiin käsiin sovitellen
Lanka: Tukuwool fingering 45 g värissä Uupo ja 5 g värissä Tyyni
Puikot: 1,2 mm
Tiheys: 32 s, 52 krs / 10 cm


Tommin Aamu-paidasta jäi 45 g Uupo-Tukua. Ajattelin saavani siitä sormikkaat neulottua, kun kynsikkäisiinkin meni vain 47 g. Kynsikkäiden varsi on aika pitkä, tein sormikkaisiin lyhyemmän ja kuvittelin että lanka sitten riittää sormiin. No, ei riittänyt, vaan jouduin harrastamaan pienimuotoista leikkaamista ja purkamista:
Olisin halunnut yksiväriset sormikkaat, mutta onneksi tuo sininen menee hihan alle piiloon melkein aina. Ja sattumalta värit ovat melkein prikulleen samat kuin minun untuvatakissani. Ja sain kaksi lankajämää käytettyä pois. Kaikinpuolin hyvin meni siis kun pääsin kaksivärisyyden aiheuttamasta pettymyksestä yli.

Lankaa kului yhteensä 50 g, eli kokonaisen Tuku-vyyhdin pitäisi riittää pariin 7,5-kokoisia sormikkaita.

Sormikkaissa on 54 silmukkaa, 1 o kiertäen, 1 n joustin ja joskus 20 vuotta sitten isoäidiltä opittu peukalokiila. Tällä kertaa laitoin muistiin sormissa käyttämäni silmukkamäärätkin:
 • peukku 23 s
 • pikkurilli 18 s
 • nimetön 20 s
 • keskisormi 22 s
 • etusormi 20 s


Käytiin etelässä kuvaamassa sormikkaat. Tai no, ei me ihan pelkän kuvaamisen takia sinne asti tultu, olimme myös tärkeillä synttärikutsuilla vieraina. Seuraava etelän työkeikka on helmikuussa, siihen samaan on yhdistetty yhdet häät. Yhtä juhlaa tuntuu olevan!


7 kommenttia:

 1. Nää on varmaan tosi lämpöiset- taidan tehdä perässä! Joten kiitos silmukkamääristä, pääsen helpommalla :-)

  VastaaPoista
 2. Ne on kivat! Sulla on nyt sit putki päällä 👌🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosin putki taisi vähäksi aikaa loppua tähän....

   Poista
 3. Kivat sormikkaat, voi kun itekin viittis neuloa sormia :D

  VastaaPoista