tiistai 23. tammikuuta 2018

Kasmirsetti


Vuoden 2018 teemani on vanhasta varastosta, niinpä tämä 2016 varastooni muuttanut ihanuus pääsi vihdoin puikoille. Ensin ajattelin, etten näin kirkkaasta vihreästä voi neuloa mitään itselleni. Mieleni kuitenkin muuttui kun kerin lankaa. Niin ihanan pehmeää ja ihanaa ja ja ja.
Lappiin muutettuani olen kaivannut leuan kunnolla peittävää kauluria, leuka kun meinaa palella aika helposti. Loin kaulurin silmukat ainakin kolme kertaa, neuloin pätkän ja purin taas. Ei meinannut ihan heti löytyä oikeaa tapaa ja muotoa. Sinnikkyys kuitenkin palkittiin ja kaulurista tuli juuri sellainen kuin ajattelin.


Kameran objektiivista oli hyvä peilata.


Kauluri  on kokonaan 2 oikein 2 nurin joustinta neulottuna napakkaan tiheyteen (en tietenkään ole mitannut tiheyttä). Loin kauluriin lopulta 84 silmukkaa, jotta se pysyisi kivasti leuan päällä eikä alkaisi valumaan. Leualle neuloin "pesän" lyhennetyillä kerroksilla, parin hiihtoretken testaamisen jälkeen se toimii just niin kuin pitääkin! Kauluri pysyy hyvin leuan päällä, muttei tule liian ylös. Myös kaulurin alareunassa on edessä lyhennettyjä kerroksia neulottuna niin, että etualareuna on alaspäin kapenevan kolmion muotoinen.


Ohje: kauluri ja pipo omasta päästä
Lanka: Handu Kashmir 100%, kauluriin 33 g ja pipoon 66 g


Pipon aloitin päälaelta, jotta saisin kaiken langan mahdollisimman hyvin käytettyä. Lisäilin silmukoita ensin joka toinen ja sitten joka kolmas kerros, kunnes niitä oli 88. Sitten neuloin sileää oikeaa sopivan matkaa ja aloitin 2 o, 2 n joustimen. Päättelyn tein tubular cast offilla.

Tästä tubulaari-hommasta tuli hetkessä mun ykkössuosikki! Sillä saa NIIN siistin reunan, eikä kiristä. Luulenpa, että koko muu maailma on tajunnut sen jo aikaisemmin, mutta jos ei ole, niin suosittelen kokeilemaan!


No mites tää nyt on näin tiukassa...


Kaamos on päättynyt jo 9.1. ja tänään päivän pituus on jo yli 4 tuntia. Nopeasti se valo palaa, maaliskuun loppupuolella täällä onkin jo pidempi päivä kuin Helsingissä.

 
Aukes!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti