keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Aada-lapaset, testineule


Täällä taas! Olen päässyt vihdoin muuttamaan kotiin noin 3 kuukauden väliaikaisasumisen jälkeen. Onpas mukavaa. Luulenpas, että neulominenkin taas palaa normaaliin kun arki tasaantuu.



Ohje: Aada
Langat: Tukuwool Fingering
Pääväri Kimo, 50 g
Korosteväri Tyyni, 10 g



Viime kuussa törmäsin instassa Missä neuloimme kerran-blogin Neulistin pyyntöön testineuloa mitä söpöimmät lapaset ja tyrkytin itseni samoin tein testaajaksi. Tiedä sitten oliko fiksua - keskellä asumissäätöjä - mutta milloinpas sitä näissä neulehommissa niin fiksuus rulaa. Säätö ja väsymys näkyy kyllä siinä, että lapasissa on virheitä kuvioissa ja onpas niissä erilaiset peukalolisäyksetkin vahingossa. Nämä ovat kuitenkin neulojan - eli minun - virheitäni, eivätkä ohjeessa olevia erheitä.






En ollutkaan ennen testineulonut Neulistille mitään, enkä muuten neulonut mitään hänen ohjeillaankaan, eli tässä meni niin sanotusti neitsyys. Eikä valittamista! Ohje oli hyvin kirjoitettu, enkä löytänyt siitä yhtään virheeksi laskettavaa testatessani. Voin siis suositella Neulistin ohjeita lämpimästi!






Lapaset ovat kirjoneuletta ja sen lisäksi niissä tehdään kahden silmukan palmikoita kahdella värillä. Tosi yksinkertainen keino saada pintaan kivaa kuviota. Neuloin lapaset ohjeen mukaisesta langasta, eli Tukuwool fingeringistä, jota minulla väliaikaisasunnolla sattui olemaan näinkin ruotsalaisvaikutteisissa väreissä. Neuloin lapasiin ohjeesta poiketen hieman lyhyemmän resorin. Minulla on 8 senttinen resori ja pääväriä kului tasan 1 vyyhti tähän isompaan kokoon.






Ihan näillä pakkasilla ei pelkästään nämä lapaset kädessä tarkene ainakaan pidemmillä ulkoilukeikoilla. Tänään kuvatessa ulkona oli raikas 20 pakkasastetta. Onneksi on villaa ja neuleita, pysytään lämpiminä.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!






2 kommenttia: