torstai 21. joulukuuta 2017

Linho
Viime kesänä Italian-reissuun lähtiessä totesin, että mukaan on pakko saada joku kudin, joka ei ole villaa. Niinpä kaivelin varastoja ja löysin tämän kauan siellä olleen langan ja sille Ravelrystä ohjeen.

Paidan valmistumiseen menikin sitten aikaa. En saanut tätä ihan valmiiksi reissun aikana ja sen jälkeen se siirtyi viettämään aikaa erilaisissa kaapeissa, kasseissa ja laatikoissa. Kun pääsin muuttamaan kotiin, päätin että nyt se on neulottava valmiiksi. Puuttui enää hihat ja nehän on onneksi nopeat tehdä.
Ohje: Linho
Lanka: BC garn lino, 300 g värissä Ln05Äiti otti kuvat toisella reissulla; tulin Costa del Solilla käymään äitiä katsomaan. Hän on täällä muutaman kuukauden talvea paossa, mutta mursi lonkkansa heti matkan alussa. Nyt kaikki on jo suht OK, mutta oli hyvä päästä auttamaan hieman.

Paita ei ole minulle sopivaa mallia. Olen perinyt isältä kaljapullohartiat ja kaikki tällaiset venepääntiemalliset valuu aina olkapäiltä tai ainakin paljastaa liivien olkaimet. Niinpä paita ei jää minulle. Annoin sen nyt ensin äidille, antakoon eteenpäin jos ei hänelläkään tule käytettyä.

Ohjeessa ei ollut mitään vikaa, neulominen oli sujuvaa ja ohje selkeä. Vika on taas kerran neulojassa, joka ei osaa valita itselleen sopivaa mallia.Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta! En kuitenkaan harmittele, olenhan saanut tästä jo paljon iloa; langan ostamisen ilon, neulomisen ilon ja valmistumisen ilon. 

Ylihuomenna kotiin! Oikein odotan, että pääsen sinne. Täällä on hirveesti ihmisiä ja autoja.

Kivaa joulua kaikille jotka sitä viettää!
Meillä ei ole enää vuosiin joulua vietetty, nyt ehkä lähdetään erämaahan retkelle jos kelit on sopivat.

3 kommenttia:

 1. Kaunis pusero! Harmi kun ei ollu sulle hyvä, mutta saipahan äitisi upean neuleen. =)

  VastaaPoista
 2. Nätti pusero! Kauluksesta voisi poimia silmukat puikoille ja neuloa muutaman kerroksen -saisiko siitä sopivamman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, sanoin samaa äidille samalla kun lahjoitin hänelle viimeisen vyyhdin tätä lankaa. Rapuvirkkaus tuossa pääntien reunassa voisi toimia myös. Äiti saa tehdä! :)

   Poista