perjantai 16. lokakuuta 2015

Varsitossut


Tarveneulontaa. Talvella mulla palelevat varpaat meillä kotona. Ei siellä kylmä ole, eikä vedäkään (ellei ilmalämpöpumpua lasketa), mutta silti palelevat varpaat. Viime talveksi ahkeroin useamman parin tossuja handepanden mainiolla ohjeella. Yhdet jäivät omaan käyttöön ja huomasin niissä selkeän puutteen; varsi puuttuu. En voinut käyttää niitä yksistään, vaan oli pakko vetää varrelliset villasukat alle, muuten jäätyi nilkka. Niinpä päätin viedä tossut seuraavalle tasolle ja neuloa itselleni varrelliset versiot.Ohje: SGSS
Langat:
Lanitium ex Machinan perussukkista kolme minivyyhtiä,
Wollmeise Blend, Tandoori masalan jämä,
Yarngrimoiren Merino twist sock, Lankavärjärin vapaapäivän jämä
yhteensä 98 grammaa.Kaivelin jämälankavarastoni lisäksi esille lahjaksi saamani minivyyhdit, jotka ovat mainioita käyttää tällaiseen projektiin. Sitten vaan yhdistelin lankoja mahdollisimman värikkäiksi ja kreiseiksi kokonaisuuksiksi. Kun nämä tossut tulevat käytöön vain kotona, voi mennä aivan hulluksi värien ja niiden yhdistämisen kanssa.Langat:
Lanitium ex Machinan perussukkista kaksi minivyyhtiä ja jämiä ylemmän parin varsilangoista,
yhteensä 85 grammaa.

Ensimmäisen parin varsi on hiukkasen liian tiukka, niinpä lisäsin silmukoita toisen parin varteen jonkun verran. Virkkasin ohjeen mukaan tossua kiinni, mutta sen sijaan että olisin virkannut kiinteitä silmukoita nilkan ympärille, vaihdoin virkkuukoukun puikkoihin ja poimin reunasta silmukat vartta varten. Eiköhän näillä pysy jalkaterien lisäksi nilkatkin lämpimänä ensi talvena!


6 kommenttia:

 1. Mainioita kptitossusia! Näitä vois tehdä useamman parin, ja laittaa eteisen nurkkaan koppaan mahdollisia palelevavarpaisia vieraita varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli minunkin suunnitelmani joskus, mutta jäi toteuttamatta. Nämä on nopeita neuloa ja kivasti saa jämiä kulumaan, suosittelen!

   Poista
 2. Minä olen neulonut parit varrettomat tuolla ohjeella, varrellisethan ovat paljon fiksummat! Kiitos vinkistä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä. Nämä oranssit ovat olleet jalassa lähes päivittäin, eikä muuten palele varpaat.

   Poista