torstai 22. lokakuuta 2015

Pinksahdus


Titityyn kesä-KAL lahjalangoista toinen on päässyt puikoille ja puikoilta poiskin. De rerum naturan Gilliatt on Euroopassa ekologisesti tuotettua merinolankaa. Ihanan tuntuista, mutta merinoksi yllättävän joustamatonta neuloa. Edes pingottaessa ei veny ja pauku, kuten merinot yleensä. Sen kyllä tunsi jo kerää hiplatessakin, ettei ihan perusmerinosta ole kyse.

Kaivelin Ravelryä sopivaa ohjetta hakien, kun muistin tämän New Yorkilaisen lankakaupan kauluriohjeen olleen mulla jonossakin jossain välissä. Sitä siis neulomaan, vaikka siinä olikin paljon kierrettyjä silmukoita, joita en hirveästi tykkää neuloa. Tällaisessa pienessä projektissa kestin ne kuitenkin urheasti.Ohje: Structured alpaca cowl
Lanka: De rerum natura Gilliatt, 80 g


Neuloin ihan prikulleen ohjeen mukaan ja lankaa kului 80 g. Tämä kauluri on kuitenkin tarkoitettu jollekin minua joutsenkaulaisemmalle, joten se päätyi odottamaan uutta omistajaansa lahjalaatikkoon. Tosi kiva oli tutustua tähän lankaan. Jos en olisi vähän niinkun langanostolakossa, niin ostaisin tätä ja neuloisin villatakin.

Jossain vaiheessa suunnittelin tätä lankaa Stephenin Bundled in Brioche -malliin, mutta se projekti tuli purettua heti alkuunsa. En ollut osannut valita oikeita värejä, eikä huivi alkanut näyttää kivalta. Niinpä purkuun, aina ei voi onnistua.1 kommentti:

  1. Tuo kauluri on ihana käytössä, voin suositella kaikille. Neuloin oma alpakkasilkistä, siitä tuli sopivan pehmeä ja lerppu, ettei muistuta niskatukea. Mun kauluri hävisi mystisesti johonkin ja uuden tekeminen olisi edessä.

    VastaaPoista