maanantai 19. lokakuuta 2015

Tommin hybridi


Pidempiaikaisena tavoitteenani on ollut neuloa lankavarastoa pienemmäksi. Tämä on jatkunut jo vuosia. Lähdin vuonna 2010 tilanteesta, jossa varastosta löytyi lähes 30 kiloa lankaa. Neulomalla ja myymällä olen pienentänyt varastoa noin kymmeneen kiloon (olen kyllä ostanutkin lankaa tänä aikana). Siinäkin on vielä liikaa. Luulisin, että noin 5 kilon varasto voisi olla aika sopiva minulle. Sitä kohti siis mennään! Tämän vuoden loppuun mennessä yritän pusertaa mahdollisimman paljon varastoa pienemmäksi ja sitten hankkia langat yhteen isompaan työhön kerrallaan. Saapa nähdä miten onnistun.Ohje: Elizabeth Zimmermann, Seamless hybrid
Langat:
Petrooli itsevärjättyä merinoa 285 g
Harmaa Hjertegarn Ciao Trunte 75 gTämän pitkän esipuheen jälkeen esittelyssä paita miehelle. Nämä petroolit, itsevärjätyt merinot ovat lankavarastoni vanhimmasta päästä. Ostin ne joulukuussa 2012 Villavyyhdistä.Tutkailin varastoani ja päätin, että nyt näille merinoille joku käyttötarkoitus. Rupesin ehdottelemaan miehelle paitaa. Aluksi hän oli vastahakoinen, mutta en oikeastaan jättänyt mahdollisuutta kieltäytyä paidasta. "No, jos mä vaan neulon sulle sen paidan." Suostuttelun jalo taito...Sähköinsinööri sähkölaitteen äärellä.


Jostain syystä rupesin heti ensimmäisen vyyhdin neulottuani epäilemään langan riittävyyttä. Sama juttu melkein jokaista paitaa neuloessa, huoh. Noh. Kävimme hankkimassa harmaata lankaa raitaa varten, jotta petrooli varmasti riittäisi. Ja sitten lopulta petroolia lankaa jäi reilu vyyhti jäljelle. Ihan turhaan siis hätäilin.
Raita tuo paitaan kivasti ilmettä, eikä näytä yhtään ylimääräiseltä. Paita olisikin aika paljon tylsempi yksivärisenä, että sikäli kävi hyvin.

Neuloin ensimmäistä kertaa Zimmermannin ohjeesta. Jostain syystä olen aikaisemmin kavahtanut niitä, koska ne ovat kirjallisia. Kun ohjetta ryhtyi ajatuksella lukemaan, niin se olikin todella selkeä. Varmasti tulen jatkossa käyttämään hänen ohjeitaan toistekin. Varsinkin, kun on todella hankala löytää kivoja, saumattomasti neulottavia, fingering-paksuista lankaa käyttäviä ohjeita miehille.
 
Neuloin kaarrokkeen puolikkaat valmiiksi ja silmukoin päät yhteen. Tuollainen pieni kolo siitä jäi näkyviin. Tässä kuvassa näkyy todella hyvin, mutta on mielestäni lähes huomaamaton käytössä. Sauma olisi varmasti ollut paljon näkyvämpi tapa yhdistää kaarrokkeen päät.

Istuvuus on mielestäni lähes täydellinen. Hieman tuosta kainaloiden kohdalta pussittaa, mutta olka sitten taas istuu tosi hyvin. Tekisi mieli kokeilla jotain contiguous -tyylillä neulottua paitaa miehelle, istuisikohan se paremmin. Pitääkin alkaa pehmittää miestä ajatuksella uudesta paidasta....


Mies on ollut tyytyväinen uuteen neuleeseensa ja onkin käyttänyt sitä jo tosi monta kertaa sen valmistumisen jälkeen. Mukavaa kun neuletyö onnistuu ja on saajalleen mieluisa.

Tämän jälkeen miehelle on valmistunut jo toinenkin neule. Siitä seuraavaksi.

4 kommenttia: