lauantai 15. elokuuta 2015

Angles enolle

Sain jo keväällä esikutsun enoni tuleville 70 -vuotisjuhlille elokuun puolivälissä. Samaan aikaan iski jostain innostus ja halu neuloa taas yksi torkkupeitto. Jossain vaiheessa sitten välähti ja keksin yhdistää nämä kaksi asiaa. Lisäksi osallistun tällä Titityy-lankakaupan kesäkaliin, eli kesäiseen yhteisneulontaan. Tavallaan siis kolme kärpästä yhdellä iskulla.Ohje: Angles, valmis koko noin 120 x 200 cm
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Cascade 220, yhteensä 1595 g eli 3209 m
väriä 8010 valkoista 885 grammaa
väriä 2442 beigeä 710 grammaa


 Eno on sisustuksestaan tarkka mies. Hänen kotonaan on valkoista ja vaaleaa. Toivottavasti nämä värit sopivat sinne.


Aloitin neulomisen juhannuksen jälkeen ja peitto valmistu heinäkuun lopulla. Viitisen viikkoa tämän valmistumiseen meni aika tarkkaan. Ihanaa, rentouttavaa ainaoikeaa.

Palojen reunat tein eri tavalla kuin ohjeessa. Jokaisen kerroksen viimeisen silmukan nostin neulomatta lanka työn edessä. Tämä neulomatta nostettu silmukka muodosti saumakohtiin ketjusilmukkaketjun näköisen rivin, joka on mielestäni kaunis. Toisella puolella saumat ovat vähemmän korostetut, mutta itse pidän tuosta silmukkaketjupuolesta enemmän. Neulomalla yhdistämisessä on se hyvä puoli, että saumoista tulee kummaltakin puolelta siistit. Ainakaan itse en tähän käsinompelemalla pysty, ei kestä hermo sitä hommaa.Niin no, pakko sanoa, että loppua kohti neulominen alkoi jo vähän käydä työstä. Aika painava mytty oli ja kun oli paljon silmukoita puikolla, niin käsissä tuntui. Mutta nopeahan tuota on neuloa, kun saa aivottomasti posottaa. Ohje on Martina Behm:maiseen tapaan hyvin selkeä, eikä siinä ole virheitä. Voin suositella. Sellainen homma mulle kyllä kävi, ettei ohjeessa annetut langanmenekit pitäneet paikkaansa, vaan jouduin hankkimaan kesken neulomisen lisää lankaa. Tämä saattaa tosin johtua vain siitä, että minulla oli paljon ohjetta ohuempi lanka käytössä.

Pingottamisen jälkeen se aikaisemmin mainitsemani kupruilu ensimmäisen ja toisen kolmion välillä ei näy enää lainkaan. Huh. Valmis peitto on ihanan ainaoikeinmainen ja lämmin.


Peiton kaveriksi sujautamme kaksi pulloa kotimaista marjaviiniä. Enää on jäljellä jännäys, että onko lahja mieluinen, toivottavasti on!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti