maanantai 2. maaliskuuta 2015

Pipotus


Eräänä laiskana viikonloppuna tutkailin Ravelryssä lankavarastoani ja silmille pompsahti muutama yksittäinen kerä joista olin ajatellut neuloa pipoja. Jostain syystä pipojen neulominen menee minulla pyräyksittäin. Saatan neuloa yhdeltä istumalta monta pipoa, kunnes menee taas monta kuukautta kokonaan pipotta. Niin tälläkin kertaa, kun neuloin viikonlopun aikana niitä kolme.Ohje: Rikke
Lanka: Annan käsinkehräämä kaksisäikeinen villa, 90 g
Puikot: alussa 2,5 mm, sitten 3 mmEnsimmäisenä puikoille pääsi tämä ihana käsinkehrätty, kaksisäikeinen lanka. Vaihdoin sen johonkin, en vaan enää yhtään muista mihin. Ensin ajattelin, että siitä tulisi kauluri, mutta se halusi sitten kuitenkin pipoksi. Ja mikäpäs sen parempi valinta käsinkehrätylle kuin juuri Rikke. 

Lanka muodosti pipoon hauskat raidat ihan itsestään. Kyllä se vaan niin on (ainakin minun mielestäni), että yksinkertainen on usein kauneinta.Seuraava pipo neuloontui Ullaneuleen pikkujouluista saaduista Teeteen Saga -langoista. Nappasin nämä paksulankakerät ihan sillä ajatuksella, että pipoiksi ne isoina ryhtyvät. 

Harmaa lanka rupesi Cocoon-pipoksi ja siitä tulikin aika tonttumainen isona. Neulos on tiivistä, sillä luulen että ohjeenmukainen lanka on laskeutuvampaa ja sileämpää. Eipä haittaa, tämä on ihan hauska näin. Ohje: Cocoon
Lanka: Teetee Saga, harmaa, 85 g
Puikot: resorissa 2,5 mm, lopussa 3 mm


 Teeteen Saga taitaa olla aika uusi lanka, tai ainakaan en itse ole siihen törmännyt aikaisemmin. Tosin katselen näin paksuja lankoja aika harvoin. Lanka on kaksisäikeinen, aika löyhäkierteinen perusvillalanka. Ihan mukavaa neuloa, mutta kutittaa hieman ainakin minun herkkää otsaani.

Kolmas viikonlopun aikana neuloontunut pipo on vielä kuvaamatta, kuten aika monta muutakin valmistunutta. Uskon, että ensi viikonloppuna neuleretriitissä löytyy kuvausapua. Ainakin aion ottaa ison kasan valmiita neuleita mukaan siinä uskossa!

1 kommentti: