lauantai 27. joulukuuta 2014

Pyöräilysukat

Pyöräilen paljon. Myös talvella. Talvella pyöräillessä vaan tuppaa näpit ja varpaat jäätymään. Näpeille neuloin jo viime talvena hummerihanskat ja ne auttoivatkin. Tämän talven kylmien lähestyessä rupesin vihdoin ajattelemaan varpaitanikin.

Kyselin asiantuntijoilta - eli kanssaneulojilta - Ravelryssä, että mikä olisi heidän tietääkseen lämpimin ohut (400 m / 100 g) sukkalanka. Vastaukseksi sain alpakkaa ja angoraa sisältävien sukkalankojen tietoja. Koska alpakkaiset sukat minulla jo on, eivätkä ne tunnu erityisen lämpimiltä, päätin panostaa angoraan.

Lähdin tutkimaan asiaa ja huomasinkin, että sen minulle ehdotetun langan valmistus on lopetettu. Tässä vaiheessa iski hienoinen kylmäys. Lanka loppuu maailmasta! Pidin kuitenkin pääni kylmänä ja tilasin nettikaupasta vain 8 kerää, eli 400 grammaa Regian Angora Merino -sukkalankaa. Puolet mustaa ja puolet mudanharmaata. Arvelin värien sopivan mainiosti pyöräilysukkiin.

Melkein heti lankojen saavuttua laitoin sukat puikoille. Ihan sileää perussukkaa varresta varpaisiin, pyöräilykenkiinhän ne vaan tulee. Valmistuivatkin suht pikaisesti, vaikka tenniskyynärpää yrittää kovasti kertoakin ettei neulominen ole nyt sitä parasta ajanvietettä. 

Tällaiset pyöräilysukat:
Lämpimyyteen täytyy palata myöhemmin, sitten kun saan nämä tosi testiin. 

Lanka oli kivaa neuloa, mitä nyt vähän joustamatonta, varmaankin juuri angoran takia. Eikä pölissyt liikaa minunkaan herkkään nenääni. Jäljellä olevista saan vielä ainakin neljät sukat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti