lauantai 20. joulukuuta 2014

Huivit nostetuilla silmukoilla

Ostin ystävän varastoista kaksi pötköä Wollmeisen satasta syyskuussa ajatuksena neuloa niistä läikittyvä huivi. Aloitin neulomisen aika äkkiä langan ostamisen jälkeen ja se oli pitkään töissä palaverineuleena. Koska minulla on kuitenkin tapana ärsyyntyä liian kauan kesken olevista projekteista, tempaisin sen vihdoin marraskuun lopulla valmiiksi.Ohje: Knick
Lanka: Wollmeise pure WD, väristä ei varmuuttaLäikittyminen onnistui 61 silmukalla, eli minun tiheyteni täsmäsi ohjeen tiheyteen täydellisesti. Läikittyminen ei ole ihan täydellistä, epäilen, että WD-värityksellä on osuutensa asiaan. Minua pieni heittelehtivyys ei haittaa, eikä haittaa huivin käyttäjääkään. Mies totesi huivin valmistuttua, että "Pride-huivi" ja lähti tämä kaulassa työmatkalle.


Ohje on aika yksitoikkoinen neuloa, mutta pidän tuosta valmiista pinnasta. Siksipä halusin itsellenikin samaa pintaneuletta olevan huivin. 

Syksyn kuitupitoisissa kokoontumisajoissa Titityyllä oli puoti auki. Tiina oli etukäteen kysynyt, että mitä lankaa haluttaisiin SKK:ssa nähdä. Olin bongannut Titityyn Facebook-sivuilta tiedon siitä, että heille oli tullut 100% kasmirlankaa. Pyysin Tiinaa ottamaan sitä mukaan.Ohje: oma, kuten edellisessä huivissa, mutta nostettujen silmukoiden välissä vain kolme silmukkaa
Lanka: Lang yarns, Cashmere premium värissä 0005 Grey


Niinhän siinä sitten kävi. Se lanka oli ihanan pehmeää, ihanaa ja siitä löytyi täydellinen harmaan sävy. Menin aivan kreisiksi ja ostin sitä viisi kerää. Kanssaneulojat - vaikka hyvälaatuisiin ja käsinvärjättyihin lankoihin ovat tottuneetkin - henkäisivät syvään aika moni, hankinta kun oli suht arvokas. Yksi kerä maksaa 19,90€. Päätin kuitenkin olevani sen arvoinen.

Huivi pääsi puikoille heti Päivölässä, ylläolevassa kuvassa taitaa olla jo toista kerää neulottuna. Samalle sohvalle nukahdin lauantaina, kun en vaan malttanut mennä omaan sänkyyn nukkumaan, vaikka olin todella väsynyt. Ystävä raukka joutui herättelemään minua aika pitkästi, ennen kuin sai minut sen verran hereille, että sain raahauduttua omaan sänkyyn. Että niin väsynyt olen tänä syksynä ollut...


Huivissa on kuutisenkymmentä silmukkaa ja siitä tuli 190 cm pitkä. Sen valmistumisen jälkeen en ole kovin paljon mitään muuta huivia käyttänytkään. Tämä on ihana, pehmeä, ihana. Ihana.


Nyt olenkin selannut Colourmartin sivuja kasmir mielessäni. Kun kerran pääsee kunnolla 100% kasmirin makuun, ei välttämättä koskaan voi palata entiseen. Ihana kuitu. Sanoinhan tarpeeksi monta kertaa, että ihana.2 kommenttia:

  1. Allekirjoitan laatuarvostelun ihan silmämäärisen arvioinnin perusteella :-) Ja kannatan täysillä simppeleitä neulemalleja.

    VastaaPoista
  2. Onpa todellakin hienot huivit. Värikäs on kiva ja hyväntuulinen, harmaa äärettömän tyylikäs. Kyllä on hienoa, kun blogeista saa näin hyviä vinkkejä uusiin malleihin. Ei näitä kaikkia itse millään löytäisi ravelryn/netin syövereistä.

    VastaaPoista