maanantai 12. helmikuuta 2018

Karvahattu!


Törmäsin Ravelryssä tällaisen karvalakin ohjeeseen jonkinn aikaa sitten ja olihan se ohje ostettava ja lakki neulottava.


Ohje: Fleeced earflap hat
Lanka: Cascade 220 kaksinkertaisena + huovutusvilla

Hattu neulotaan alhaalta ylös; ensin otsa- ja korvaläpät ja sitten itse hattuosa. Hidastahan tuon neulominen oli, kun tosi usein sai keskeyttää neulomisen villatupsujen tekemisen ajaksi. Aluksi tein villatupsuista ihan liian paksuja, mutta jonkun aikaa neulottuani alkoi löytymään sopiva tupsun paksuus. Yllättävän ohuellakin villatupsulla pärjäsi. Järjestelin tupsut riveihin, siitä oli helppo napata tupsu tarvittaessa.

Langan ja villan väriero on niin suuri, että villa näkyy neuloksen oikealle puolelle silmukoiden väleistä. Fiksummalla värivalinnalla tämän olisi voinut estää, vaikka ei se minua hirveästi haittaa. Hattu on tyynellä kelillä lämmin, tuuliseen keliin se ei oikein sovi, koska harvan neuloksen läpi pääsee tuuli puhaltamaan. 
Neuloin ohjeen isoimman koon mukaan, sillä tiheyteni oli hieman napakampi kuin ohjeessa. Lisää syvyyttä olisi saanut vielä olla, hattu meinaa nousta niin, että korvannipukat paljastuvat. Toinen vaihtoehto olisi tietenkin tehdä korvaläppien alareunoihin nauhat, joilla läpät saisi sidottua leuan alle.

Sellainen mielenkiintoinen neulomiskokeilu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti