maanantai 17. lokakuuta 2016

Inordinatus-huivi


Inordinatus on latinaa ja tarkoittaa ainakin epäjärjestystä. Pari viikkoa ennen Ullan tämä vuoden toisen numeron dead linea keväällä, olin päättänyt neuloa täysvinon huivin. Numeron teema oli pouta ja yritin vimmatusti inspiroitua siitä. Lopulta tuskastuin, kun en vaan saanut mitään kuvaavaa ideaa ja päätin lähteä epäjärjestyksen tielle.
Ohje: oma Inordinatus
Lanka: Colourmart Cashmere 2/28 Nm 136 g
Helmet: 8/0 -kokoisia lasihelmiä noin 20g / 600 kpl


Otin esille kaavapaperirullani ja piirsin siihen tulevan huivin levyisen alueen. Sitten kaadoin helmet paperille yhdestä kulmasta alkaen, jonka jälkeen merkkasin käsin helmien paikat paperiin ja käytin paperia kaavionani.

Osa käsinpiirretyistä helmien kohdista oli aivan liian lähellä toisiaan ja jouduin hieman soveltamaan neuloessani. Samalla merkitsin tähän "alkukaavioon" minkä merkkien kohdalle todellisuudessa olin helmen laittanut. Lopuksi oli edessä isoin työ; käsinpiirretyn kaavion siirtäminen exceliin, jotta saisin sen nettiin. Voin sanoa, että huivinneulominen oli siihen verrattuna ihan piece of cake. Mutta tulipahan tehtyä, välttämättä en toiste sellaiseen rupea.
Valmis huivi on ihanan pehmeä - no kasmir - ja on päässyt paljon käyttöön. Aloituskulman helmipaljous vetää kulmaa hieman teräväksi, mutta se ei ole minua haitannut. Nuo vinoonneulotut huivit kun vetävät aina hieman vinoon vaikka ne yrittäisi pingottaa miten huolellisesti.

1 kommentti: