sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Raitapaita

Neuleretriitistä ostetut langat muuntautuivat vaatteeksi hämmästyttävän nopeasti. Vajaassa kuukaudessa langanostosta valmiiksi puseroksi. Jo toinen pikavauhtia valmistunut paita. Olenkin pohdiskellut, että yrittäisin neuloa lankavarastoa vielä tyhjemmäksi, että saisin uudet lankaostokset pikapuoliin puikoille. Siinä vaan on sellainen pieni mutta, että pitäisi osata inspiroitua niistä vanhoista langoista...Ohje: Väritys hieman muunneltuna
Langat: Yarngrimoirelta
- Merino Twist (100% Merinovilla) värissä Shades of grey 6, 180 g
- Merino Twist Sock (80% Merinovilla 20% Polyamidi) värissä La Fee Verte, 100 g
Puikot: 2,5 mmJo lankoja ostaessa visio raidallisesta puserosta oli hyvin vahva. Ohjetta pähkäillessäni päädyin Värityksen ohjeeseen, koska sen istuvuus vaan on niin hyvä. Koska halusin pääntiestä pienemmän kuin ohjeessa, jouduin hieman muokkaamaan ohjetta. Muokkaukseni löytyvät paitani projektisivulta Ravelrystä. Suurimmat muutokset tein pääntien alueella.


Muokkausten takia jouduin hieman laskeskelemaan ja pähkäilemään kuinka monta silmukkaa pitäisi luoda jotta saisin pääntiestä mieleisen. Laskelmat menivät kerrasta putkeen, eikä tarvinnut purkaa silmukkaakaan.

Harmillisesti vihertävä lanka ei riittänytkään suunnitelmani mukaisiin raitoihin miehustassa ja hihoissa, mutta alkuharmituksen jälkeen se ei oikeastaan haittaa juurikaan. Vihreää lankaa kului käytännössä yksi kokonainen vyyhti, jämäksi taisi jäädä parin gramman nöttönen. Mustaa lankaa meni vajaa kaksi kerää.


Lopputulokseen olen tyytyväinen. Paita istuu hyvin, pääntie on sopivankokoinen ja raidatkin just hyvät. Yllätin itsenikin valitessani noin räimeän vihertävän sävyn itselleni vaatteeseen. Hyvin olen kuitenkin tuossa paidassa viihtynyt. Ehkäpä pitäisi vähän useammin uskaltautua täältä mustan ja harmaan parista muidenkin värien pariin.8 kommenttia:

 1. Alkuun kirjoittamaasi voin yhtyä; kuinka inspiroitua varastoiduista langoista? Niistä tulisi minullekin useita paitoja :-)
  Paitasi on aivan upea, sopii sinulle loistavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä inspiraation puuttuessa myäös myynyt paljon varastolankoja pois, enkä ole katunut. Kiitos!

   Poista
 2. Tää on juuri niin kiva kuin mitä aiemmassa postauksessasi ounastelinkin. Todella kiva, ja värit on ihan huiput.

  Itse olen saanut vasta ohjeen tulostettua, kun juutuin juurikin tuohon kaula-aukkoon. Nyt käyn kurkkimassa tekemäsi modeaukset. Josko ennen juhannusta ehtis luoda aloitussilmukat :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarvitset apua mun modausten tulkitsemisessa, niin laita ihmeessä viestiä ja voin jeesata.

   Poista
 3. Värit on ihan täydelliset ja paita istuu sulle niiin nätisti.

  VastaaPoista