lauantai 21. helmikuuta 2015

Nurmilintu meets Hiirenkorvat


Samassa syssyssä kun sain lahjaksi langan näihin sukkiin, sain vyyhdillisen ketjukerrattua BFL-silkkiä. Vyyhdissä oli noin 340 metriä lankaa ja mietin pitkään mitä siitä neuloisin. Sukkia siitä ei voisi tehdä, se oli siihen aivan liian hienoa. Huivi tai kauluri. Kesken oli kuitenkin niin monta projektia etten uhrannut langalle sen enempää aktiivista ajattelua.

Sitten langalle löytyi ohje ihan itsestään. Selailin Ravelryä kun silmiini osui Nurmilintu-ohje. Olin toki törmännyt tähän ohjeeseen jo monta kertaa aikaisemminkin, mutta jostain syystä se sillä kertaa aiheutti ahaa -elämyksen. Sen neuloisin tästä käsinkehrätystä.Ohje: Nurmilintu
Lanka: Jennin käsinkehräämä BFL-silkki, väri Hiirenkorvat


Kun päätös oli syntynyt, tämä huivi valmistui aika äkkiä. Otin sen työmatkaneuleeksi, jota neuloin pimeässä autossa miehen ajovuorolla.

Lanka ei riittänyt ohjeen mukaiseen kolmanteen pitsikuvioon, vaan päättelin huivin ainaoikein -osuuden aikana. Näin jälkikäteen ajateltuna olisin voinut punnita lankaa tarkemmin ja suunnitella neulomista niin, että olisin saanut reunaan pitsikuvion. No, seuraavalla kerralla sitten. Minua ei ainakaan häiritse että huivi päättyykin ainaoikeaan.

Huiviin meni koko vyyhti, mikä on aina ilahduttavaa käsinkehrättyjen kohdalla. Niitä kun ei haluaisi tuhlata metriäkään.

Huivi ei jää minulle itselleni, vaan matkaa eteenpäin. Toivottavasti tuleva omistaja pitää siitä. Neulelahjojen antaminen on aina niin kuumottavaa, kun ei voi olla ihan varma saajan mieltymyksistä vaikka hyvin tuntisikin...

7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Voi miten tutulta kuulostaa "jota neuloin pimeässä autossa miehen ajovuorolla" siis työmatkalla :-) Minulla odottelee vyyhti kerittynä miehen huiviin ... kun vain mies tulee ajovuoroon reissuiltaan ja lomiltaan!

  Todella nätti ja erilainen tuli huivistasi - Ihana!

  VastaaPoista
 3. Kauniit värit, kiva tuo raidotus!

  VastaaPoista
 4. Aijaijaijai! Tälläkin kertaa niin hieno neule. Tuo Nurmilintu saa kyllä niin uusia ulottuvuuksia eri neulojien hyppysissä. Tässä tuo väri on juurikin sykäyttävä. Eikä häirihe ainaoikee, ei. Hieno.

  VastaaPoista
 5. Ovelan näköinen kun reuna on viheriä!

  VastaaPoista