lauantai 9. huhtikuuta 2016

Knick II


Käsi ylös kuka yllättyy, kun kerron jälleen kerran toistaneeni itseäni! Ihan 100 prosenttista uusintaa tästä ei tullut, ehkä noin 95 prosenttinen. Sama ohje, sama lanka, eri väri.

Edellisen huivin neuloin 2014 syyspuolella, tämän uuden version tämän vuoden alkupuolella, ehtihän näiden kahden välillä kulua reilu vuosi! Että en mä ihan perä perään samanlaisia huiveja sentään neulo...Lanka: WD Amazonas, Maijamirjamin varastoistaTämänkin lanka tuli ystävän varastosta. Toisinaan on sellaisia heikkoja hetkiä, jolloin ei vaan pysty vastustamaan kauniin, monivärisen lankavyyhdin houkutusta. Vaikka tietääkin, että siitä on hankala neuloa mitään.

Aloitin huivin, kun kaikki "helpot" projektit olivat valmistuneet. Minulla on yleensä kesken muutama neuletyö samaan aikaan; joku täysin aivoton, joku aivoton ja sukat. Muistelin, että tämä huivi sopisi sinne täysin aivottomaan kategoriaan, mutta tuon tahallisen läikittymisen takia se ei sovikaan. Neuloessa on koko ajan kiinnitettävä huomiota käsialaan ja siihen, että oikean värinen kohta lankaa tulee juuri oikean silmukan kohdalla neulotuksi. Tämä projekti jumittikin usean viikon ajan, kun iltaisin oli liian pimeää neuloa, enkä nähnyt tummien kohtien värivaihteluita tarpeeksi tarkasti. Sitten lähdimme Gran Kanarialle pyöräilyleirille ja huivikudin lähti mukaan. Sain menomatkalla lentokoneessa neulottua noin 45 cm pätkän huivia. Musat korvissa ja neule käsissä. Siinä oli aikaa ja valoa huolehtia siitä, että värit sattuvat sopivasti. Kotiin palattuamme valoa oli jo Suomessakin niin pitkälle iltaan, että huivi valmistui piakkoin leirin jälkeen.Ohje: Knick
Lanka: Wollmeise pure, 150 g
Tämäkin versio läikittyi 61 silmukalla ja tästäkin tuli noin 175 cm pitkä. Lankaa meni koko pötköllinen (jes, ei jämiä!). Lahjalaatikkoon huivi päätyi, olin ajatellut tätä itselleni, mutta tuo pötkö on sitä "vanhaa" Wollmeisea, joka haisee niin voimakkaasti etten pysty pitämään sitä lähellä kasvoja.

Fiilis: No, tulipahan yksi pötkö lankaa neulottua pois varastoista.

5 kommenttia:

 1. No kylläpä oot pistänyt wollmeisen värit käyttäytymään kauniisti! Tiesitkö, että täällä sivulla on muuten semmoinen kone, johon syötät mallitilkusta eri väripätkien pituudet ja sitten voi kokeilla, millaista pintaa tulee milläkin silmukkamäärällä? :)

  http://plannedpooling.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoo, kiinnostava sivusto, täytyypä tutkia tarkemmin! Minulla on vielä yksi WM-pötkö varastoissa neulomista odottelemassa...

   Poista
 2. Ihana väriläiskähuivi! Että sulla toi WM käyttäytyykin tässä nätisti.

  Oli ihan hauska huomata, että oon tykännyt tästä huivista jo silloin 2014. Arvaapa mitä nyt on puikoillani... vai eka Knick :D Ikävä kyllä olin unohtanut noi WM multit, joten vain oranssia semisolidia. Mutta tuo pinta on niiiin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sinäkin "joudut" neulomaan toisen Knickin joskus tulevaisuudessa...

   Poista
  2. Kauheaa. Suunnittelin jo yhden tyhmähuivin purkamista, siitä tulis tähän täydellinen lanka!

   Poista