tiistai 17. marraskuuta 2015

Sukat käsinkehrätystä


Sain joskus aikoja sitten (marraskuussa 2013, kertoo Ravelry) ystävältä lahjaksi kaksi vyyhdillistä sukkalangaksi kehrättyä lankaa. Kuitusisältö on 64% mohairia, 25% merinoa ja 11% polyamidia, lanka on tiukaksi kehrättyä ja ohutta. Joskus tämän vuoden maaliskuun loppupuolella pistin sukat puikoille.


Muistaakseni ensimmäinen sukka valmistui suht nopeasti, mutta sitten jämähti ja pahasti. Aloitin itselleni epätyypillisesti toisetkin sukat näiden vielä ollessa puikoilla, jostain syystä näitä ei vaan huvittanut neuloa. Joo, varpaista varteen neulesuunta oli varmasti suurin syy. En vaan tykkää siitä suunnasta.Lanka: Ultimecian käsinkehräämä, 113g
Ohje: Toe up socks with a difference


Halusin kokeilla tätä ohjetta, jossa kiila tehdäänkin tavanomaisesta poiketen jalan alle, eikä sivuun. Se muodostaa mukavan kupin, johon kantapää kivasti lumpsahtaa. Tai lumpsahtaisi jos sukista olisi tullut minulle sopivat. Mutta ei tullut, neuloin niistä aika lailla liian isot itselleni. Katsokaa vaikka:


 Miehelle ne ovat sopivamman kokoiset. Himpan isot hänellekin, mutta näyttääpähän edes kuvassa pikkasen oikeammilta.

Lanka oli kivaa neuloa ja raidatkin kohdistuvat melkein. Itseäni ei haittaa tuollainen pieni epäkohtaisuus, se on enemmänkin kivannäköistä. Lanka meni viimeistä metriä myöten kaikki. Jes! Ei jämänöttöstä. (Se hyvä puoli varpaista-varteen neulomisessa on, pakko myöntää)


Sukat valmistuivat melkein langan saamisen 2-vuotispäivänä. Yhdellä päivällä meni pitkäksi.
4 kommenttia:

 1. Vaude miten kaunista lankaa ja kauniit sukat :) Toivottavasti mies kelpuuttaa, niin ei tarvitse ryhtyä purkuhommiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkuhommat ei ole vaihtoehto, kyllä sukille aina käyttäjä löytyy! Pistin lahjakoriin odottamaan sopivaa käyttäjäänsä. Onneksi villasukat ei happane säilytyksessä :)

   Poista
 2. Mohair on hirveän luja kuitu, nämä sukat tulee kestämään piiiiitkään :) Ja hienotkin vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin on. Ja tuossa langassa sitä on vielä tosi paljon. Kiitos :)

   Poista