perjantai 17. huhtikuuta 2015

Antleri

Tämä oli todellinen pikaprojekti. Langan ostohetkestä valmiiksi paidaksi 16 päivässä! Langat ostin Titityyltä Helsingin kädentaitomessuilta helmikuun lopussa. Olin aikaisemminkin hiplannut Madelinetosh Tosh Merino Lightia, mutten ostanut, koska pelkäsin yksisäikeisen langan nyppyyntymistä ja valmiin neuleen kiertymistä. Nyt päätin kuitenkin ottaa riskin, sillä niin moni on kehunut tätä lankaa.Ohje: Antler, Ravelrystä
Lanka: Madelinetosh Tosh Merino Light värissä Tern, 265 g.
Puikot: 2,5 ja 3 mm


Langan ostettuani lähdin vasta selailemaan sopivia malleja Ravelrystä. Aika äkkiä sieltä löytyikin sopiva malli, jonka tiheyteen minunkin tiheyteni sopi. Neulominen ei lähtenyt kovin vauhdikkaasti liikkeelle. Minulla oli neule mukana Retriitissä, jossa kuitenkin lähinnä keskityin kovaan ääneen nauramiseen ja teenjuontiin, sekä lankojen kerimiseen. Muutamia kerroksia kaulusta ehkä neuloin.


Retriitin jälkeen minulle kuitenkin määrättiin lääkärin toimesta täyslepo treeneistä, eli neulomiselle jäi paljon enemmän aikaa kuin "normaalisti". Niinpä paita eteni mukavaa vauhtia. Kuten kuvaan kuuluu, aloin jossain vaiheessa epäilemään langan riittävyyttä (mistä tämä epäilys AINA tulee?!) ja päätin neuloa hihat ensin valmiiksi ja vasta sitten vartalo-osan loppuun. Neuloin vyyhtien vaihtumiskohdissa 1 kerroksen raitoja, ihan varmuuden vuoksi.Kuten useimmiten, pelkoni langanloppumisesta oli täysin aiheeton. Lankaa jäi jäljelle 35 grammaa. No, halvat huvit hullulla, kun lähes jokaisen isomman projektin kohdalla pelkää langan loppuvan kesken...


Niin, paidasta tuli muuten tosi kiva! Joo, nyppyyntyy hieman ja kiertääkin vähän, mutta so not. Niin ihanaa on tämä paita päällä ettei haittaa. Osaan minä nyppyjä poistaa!

Kuvat on otettu Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa, Los Bolichesin rannalla. Kuten kuvista varmaankin näkyy, oli aika kylmä päivä. Kova tuuli, eikä lämpötilakaan kovin korkea. Viimekeväiseen tapaan oltiin pyöräilyreissulla. Kivaa oli sekin!8 kommenttia:

 1. Ootpa taas saanut hienon paidan puikoilta. Täytyy suorastaan sanoa, että väri ja sitä myöten paita näyttää sun versiona kivemmalle kuin alkuperäisessä ohjeessa. Harmaa vaan on niin täydellinen.
  Kuvista oikeasti huokuu kuinka kylmä rannalla on ollut. Hyrrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, itsekin tykkään tuosta enemmän yksivärisenä (yllätys). Rannalla sai ihan nenä punaisena poseerata, eikä kuvaus kestänytkään siksi kovin kauaa, kameramiestäkin kun paleli :)

   Poista
 2. Ihana paita, kas Espanjassakin tarvitsee villapaitaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä vain tarvitsee! Villapaitaa ja -huiviakin :)

   Poista
 3. Törkeen hyvännäköinen paita ja kuvissa tunnelma :-)

  VastaaPoista
 4. Mahtavat on kuvatkin mutta eniten riemuitsen omasta tyhmyydestäni että en ole hoksannut että kuinka hieno mallista tulee yksivärisenä! Ei muuta kuin lankakauppaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että joku inspiroituu minun neulomisistani.

   Poista