torstai 12. helmikuuta 2015

Pörrötys


Keksin yhtäkkiä tässä talvella, että haluan pörröisen paidan. Mistä se ajatus tuli, ei mitään hajua, aikaisemmin kun olen lähinnä kauhistunut ajatusta että pukeutuisin johonkin kovin pörröiseen. Talven aikana olen myös hankkinut nahkahameen, sekin ihan uusi juttu mulle.
Ohje: Il Grande Favorito
Langat: DROPS Alpaca väri 501, 210 g
DROPS Brushed Alpaca Silk väri 3, 95 gNo, lankaahan siihen paitaan tarvitaan. Olin jo päättänyt, että neulon pörröisen paitani Il Grande Favorito -ohjeella. Päätin antaa muiden neulojien auttaa minua lankavalinnassani ja selailin Ravelryssä ohjeella neulottuja projekteja. Aika moni neuloja oli käyttänyt lankoina DROPSin Alpacaa yhdessä DROPSin brushed alpaca silkin kanssa ja lopputulos näytti hyvältä. Päätin siis rohkeasti tilata näitä lankoja omaa projektiani varten. En ollut koskaan aikaisemmin neulonut tai edes hiplannut tuota brushed silk alpacaa, vähän hirvitti tilata ihan summamutikassa langat netistä.Mohairia en pysty neulomaan, sillä se kutittaa nenää liikaa. Onneksi tämä harjattu alpakka-silkkilanka ei aiheuttanut samanlaista kutinaärsytystä! Vähän ärsyttävää noin pörröisen langan neulominen on, kun se tuppaa tarttumaan itseensä. Noin muuten neulomiskokemus näillä langoilla oli ihan hyvä, vaikka 4 millin haloilla jouduinkin neulomaan.


Olen käyttänyt paitaa tämän nahkahameen kanssa ja ne sopivat mielestäni hyvin yhteen. Yhtenä päivänä minulla oli mustat farkut tämän puseron kanssa eikä se ollut menestys; farkut olivat ihan täynnä vaaleanharmaita alpakan karvoja. Sileä nahkahame toimii paljon paremmin."Ohhoh, tää hankihan kantaa mut."Paita on neulottu kaksinkertaisella langalla ja se onkin ihanan lämmin. Resorit neuloin kaksinkertaisella Alpacalla, sillä halusin niistä vähemmän pörröiset kuin muusta paidasta. Tiheyteni oli ohjeen tiheyttä hieman napakampi, niinpä valmiista paidastakin tuli tyköistuvampi kuin ohjeen mukaan piti. Tämä oli kuitenkin ihan suunnitelmallista, valmis paita on juuri sellainen kuin ajattelinkin.


Tämä projekti oli todellinen pikaneule. Aloitin sunnuntaina ja neulomisosuus valmistui jo seuraavan viikon lauantaina. Pingotuksen jälkeen harjasin paidan läpikotaisin mohairharjalla, jotta pörröisyys tasaantuisi. Huollokseen tämä neule vaatinee harjaamista aina välillä etteivät pitkät pörröiset kuidut "paakkuunnu".

Jo toinen nappionnistuminen putkeen. Toivottavasti tämä onnistumisputki jatkuu vielä pitkään, tämä on nimittäin kivaa!


6 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Sopii kauniisti nahkahameen kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää sekä paita että hame!

  VastaaPoista
 3. Täydellinen neule ja täydellisesti stailattu! Vau. Minäkin ostin kuukausi sitten nahkahameen, se taitaisi haluta samantyylisen puseron kaverikseen.

  -pertsa-

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille ihanista kommenteista!

  VastaaPoista
 5. Mä arvasin ekasta kuvasta että Dropsin alpakkaa - samaa sävyä on nimittäin puikoilla täälläkin ja kohta valmistumassa. En myöskään tykkää pörröisistä neuleista, joten jännityksellä odotan mitä tuosta tulee. Puserosi on yksinkertaisuudessaan kaunis.

  VastaaPoista
 6. Ihan törkeän upea kombo: paita + hame + sä + sun tyyli. Täys kymppi. Sä olet mun idoli :-D

  VastaaPoista