lauantai 17. tammikuuta 2015

Paita miehelle

Vaikka mieheni tasaisin väliajoin kertoo ettei hänellä ole tarvetta uusille paidoille, neulon niitä silti. Enhän minäkään uusia paitoja tarvitse, mutta ei tämä harrastus olekaan tarpeeseen perustuva (ainakaan minun kohdallani). Minulle on tärkeää itse prosessi, neulominen. Vaikka lopputuotteena onkin käyttökelpoisia vaatekappaleita, ne eivät ole se tärkein juttu. Tästä aiheesta keskusteltiin vähän aikaa sitten neuleystävän tupareissa.

Aloitin paidan neulomisen jo lokakuun puolivälissä, mutta se joutui muutamaan otteeseen odottelemaan vuoroaan, kun väliin tuli muita neulomuksia. Ja ei, mustan neulominen vuoden pimeimpään aikaan, ei ollut ehkä se paras idea. Mutta valmista tuli lopulta, vaikka siihen menikin melkein kolme kuukautta.Ohje: Fantomas, maksullinen ohje Ravelrystä.
Langat:
- ikivanha töistä ostettu Zegna Baruffan kartiolanka, oletettavasti merinoa, kuusisäikeinen, musta, 700 grammaa
- Wollmeise DK, Schwartz, 40 grammaa
- Regia Angora-Merino, musta, 10 grammaa (vetoketjuhalkiossa)Paita neulotaan alhaalta ylös. Olin ihan varma, että 700 grammaa riittää, sen verran minulla oli kartiolla lankaa. Vaan ei. Juuri satulaolkapään aloittamisen jälkeen huomasin, ettei lanka tule millään riittämään loppuun saakka. Jäljellä oli vain pieni nöttönen. Aargh, samaa lankaa kun ei saa mistään lisää. Onneksi olin joskus aikaisemmin vertaillut tätä kartiolankaani Wollmeisen DK:n kanssa ja ne vaikuttivat kovin samanlaisilta. Niinpä tilasin yhden vyyhdin WM DK:ta.

Langan vaihtumiskohdassa raidoitin kartiolankaa ja Wollmeisea kahden kerroksen raidoiksi jottei vaihtumiskohta erottuisi. Kyllä sen sieltä näkee jos oikein tarkkaan tiiraa, mutta ei se häiritsevästi hyppää silmille. Molemmat langat ovat 6-säikeisiä ja aika pyöreitä ja luultavasti merinoa, mutta sävyssä on pieni ero, vaikka molemmat mustaa ovatkin.

Tämä oli viimeinen ikivanhoista kartiolangoista, joita olen töistä joskus saanut ostaa. Muistaakseni maksoin 700 gramman kartiosta muutaman euron. Jos ei olisi tarvinnut ostaa lisää lankaa, tästä paidasta olisi tarvikkeiden hinnan laskemalla tullut tosi edullinen.
Mies sai itse valita vetoketjun kahdesta vaihtoehdosta. Hän halusi ehdottomasti tuon järeän ketjun, jonka sopivuutta ensin itse epäilin. Ompelin sen kuitenkin kiinni paitaan ja hyvältähän se näyttää.


Ohje on hyvin kirjoitettu ja yksityiskohtainen, siinä on hyvät kuvat vetuketjuhalkion neulomisesta ja vetoketjun kiinnittämisestä sekä kainalosilmukoiden viimeistelystä.

Itse olen todella tyytyväinen valmiiseen paitaan, se istuu miehelle just jetsulleen. Viimeistelyhommia tässä paidassa oli paljon, neuloin vetoketjuhalkiota ja ompelin vetoketjua ja kaulusta ainakin kuusi tuntia yhteensä. Lopputulos on kuitenkin kaiken sen arvoinen.

Mies laittoi paidan päälleen heti sen valmistuttua ja kertoi töistä palattuaan, että se on aika lämmin. "Ei tarvinnut konttorilla palella." 


7 kommenttia:

 1. Tyylikäs paita. Periaatteessa hyvä, turvallienn peruspaita, mutta silti ei tylsä. Hyvä neulomus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on aika perusvarma, mies jo kysyi, että milloin alan neulomaan hänelle seuraavaa puseroa. Siitä on tulossa vihreä.

   Poista
 2. Makee, pitäis neuloa omallekin ukolle tuommoinen ja pakottaa sitten käyttämään sitä :D Lukeutuu samaan kastiin en hulua, enkä tarvitse...

  VastaaPoista
 3. Kiva peruspaita sopivin twistein. Olkapäät on erityisen hienot, ja vetoketju. Olen myös salaa kateellinen miehestä, joka oikeasti käyttää sun neulomuksia - mun mies pitää niitä vaatekaapissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykästyin noihin satulaolkapäihin täysillä, ne istuu miehelle tosi hyvin.

   Poista