maanantai 13. elokuuta 2018

Haapsalu meets Färsaaret



Ohje: omasta päästä, kaaviot Haapsalu sall -kirjasta
Lanka: Navia Uno, 250 g


Färsaarilla käydessä en tullut ostaneeksi yhden paikallisen lankafirman - Navian - lankoja lainkaan. Niinpä kun näin sitä Rovaniemen Vallaton Villa -lankakaupassa, ostin heti viisi kerää. Ensimmäinen ajatus oli ohut villapaita.



Lanka vaikutti kuitenkin niin täydelliseltä pitsihuiviin, että kaivoin esiin Haapsalu sall -kirjan. Koska saumojen ompeleminen on mielestäni viheliäistä hommaa, päätin neuloa huivin saumattomana. Halusin siitä myös aika yksinkertaisen, sillä krumeluurisia ei tulisi käytettyä. Ajatus neliön muotoisesta huivista oli myös vahva.



Aloitin huivin keskeltä ja lisäsin joka toisella kerroksella 8 silmukkaa. Huivi kasvoi nopeasti niin isoksi, että sivun pituuden mittaaminen oli mahdotonta, minulla kun oli käytössä vain 80 cm pyörö. Olinkin loppuun saakka aika huolissani siitä, että huivista tulee liian pieni. No, eipäs tullut.



Minulla oli 5 kerää lankaa, yhteensä 1750 metriä. Päätin neuloa huivin keskiosaan niistä neljä ja reunukseen sen viidennen. Viides kerä hupeni huolestuttavaa tahtia ja kävinkin jo Vallattoman Villan Ivalon -etäpisteellä kyselemässä josko sitä olisi mahdollista saada lisää. Minulle luvattiin toimitus Rovaniemeltä, tarvitsisi vain soittaa jos tarve tulee. Hyvää palvelua! Jännitys tiihheni loppua kohti, mutta lanka riitti hyvin ja jäikin vielä pieni nöttönen. Taas jännitin ihan turhaan, mikä siinä onkin että aina pitää jännätä...



Huivi on ihana! Tarpeeksi iso kääriytymiseen, mutta kuitenkin niin kevyt ja ilmava ettei siihen tukehdu vaikka sen tuo kasvoille. Veikkaan, että tätä tulee käytettyä talvella töitä tehdessä.



Koska en pysty aloittamaan projektia ennen kunnon suunnitelmaa, tähänkin huiviin on kaaviot tehtynä. Ajattelinkin kirjoitella ohjeen syksyn Ullaneuleeseen jos vaan ehdin.


1 kommentti:

  1. Mahtavan jättimäinen pitsihuivi. Mua aina houkuttelevat kaikki valtaisat ympyrän malliset huivit, mutta niiden käyttäminen on aika haastavaa. Sen kun taitat kahtia hartiahuiviksi, niin se onkin jo aikas pieni. Ehkä tämmöinen neliskanttinen olisi toimivampi.

    VastaaPoista