lauantai 8. lokakuuta 2016

Pipotykitystä


Koska kesä on ilmeisesti parasta aikaa neuloa pipoja, niin neuloin. Kaivelin varastosta kaikenlaisia sekalaisia noin DK-paksuisia lankoja ja tykittelin pipoja niin maan... paljon.

Aloittelin villa-hampulla, siirryin siitä sitten merinon ja kasmirin kautta puuvilla-villaan ja merino-kameliin ja taas takaisin merinoon.

Tämä sininen Rowanin 75% villa, 25% hamppu tuli kesän 2015 Titityyn kesäkalin palkintona. Siitä asti on odotellut neulomistaan. Voin kyllä kehua, kiva lanka neuloa, vaikka onkin tweedin tapaan aika joustamaton. Valmis neulepinta on kuitenkin mukavan rouhea ja eläväinen. Voisin neuloa tästä jotain isompaakin joskus!

Ohje on Stephen Westin ilmaisohje, simppeli, mutta mukava neuloa. Tämän pipon lahjoitan kodittomille VVA ry:n kautta.



Ohje: Yes checks, Stephen West
Lanka: Rowan hemp-tweed, väri 133, 70 g


Ruutujen jälkeen puikoille hyppäsi merinoa ja kaksipuolinen pipo. Tästä tuli kiva ja paksu. Varmasti lämmin pipo. Itse tykkään kun voi mielensä mukaan valita riehakkaan harmaan puolen tai hillityn mustan puolen. Tämä meni miehelle.



Ohje: The Hubby Hat, Missä neuloimme kerran -blogin Neulisti
Langat: Lang yarns merino 150, 50 g mustaa
Madelinetosh Tosh Sport, 50 g harmaata


Sitten kasmir. Aijai, aina yhtä ihanaa neuloa. Nämä kaksi eri värierää olevaa kerää ostin Snurren löytölaarista kympillä kappale. Muistaakseni en edes vuorotellut keriä niiden vaihtokohdassa, vaan neuloin vaan menemään. Onnekseni mallineule peittää vaihdoskohdan aika hyvin. Tästä tuli pipo minulle.




Ohje: Skyping beanie
Lanka: Cardiff cashmere single, 36 g



Seuraavissa kuvasarjoissa on kodittomille neulottuja pipoja. Olen niin vahvasti vaatteiden neuloja, että yksittäiset tai kaksittaisetkin kerät jäävät helposti varastoon pyörimään kun en keksi niille projekteja. No nytpä keksin! Tuuttasin samaa pipomallia kuuden pipon verran, kunnes kyllästyin 1 O, 1 N joustimeen ja vaihdoin toiseen malliin, jota neuloin kaksin kappalein. Kumpikin ohje tehdään ylhäältä alas, jolloin sain langat käytettyä tosi tarkkaan. Sellaisesta tykkään, ei jämiä!



Ohje: Dylans beanie
Langat:
Vasen yläkulma, Lang yarns Classico, 50 g keskiharmaata ja 25 g vaaleanharmaata
Oikean reunan pipot, Lana gatto Camel hair, 100 g harmaata yhteensä kahteen pipoon
Vasen alakulma, Madelinetosh Tosh DK, 60 g punaista


Alarivin ruskea lanka on myöskin Titityyn kesän 2015 kesäkalin palkintona saatu. Se pyöri varastossani yksinäisenä, eikä oikein löytänyt paikkaansa, kunnes tämä pipovillitys iski. Ihan parasta pipolankaa! Tiukkakierteistä merinoa, joka joustaa mukavasti. Kovin kivaa.


Ylärivin ohje Dylans beanie
Alarivin ohje: Top down handspun hat with a nice flat top
Langat:
Vasen yläkulma: Madelinetosh Tosh sport, 50 g harmaata
Oikea yläkulma: Lang yarns Classico, 75 g turkoosia
Vasen alakulma: Malabrigo Arroyo, 62 g ruskeaa
Oikea alakulma: Lang yarns merino 150, 30 g mustaa ja Malabrigo Arroyo, 38 g ruskeaa



Pipojen lisäksi neuloin kodittomille huivin. Tämäkin yritti ensin olla pipo, mutta lanka ei sopinut pipoon yhtään; liian löyhäkierteistä ja laskeutuvaa. No, teinpä huivin. Eiköhän sellaistakin kylmällä ilmalla tarvitse.



Ohje: osia Shinesta
Lanka: Katia Merino silk, 100 g


Huh, olipas pipoja. Seuraavalla kerralla sitten jotain muuta.




4 kommenttia:

  1. Jaaha, taas tän tädin kirjastoon pamahti lisäohjeita. Huoh. Sää olet vallan mainio markkinoimaan ohjeita <3

    VastaaPoista
  2. Vau, mikä pipotehdas! Nyt ei päät palele :)

    VastaaPoista