lauantai 9. huhtikuuta 2016

Harmaa huivi


Kävimme helmikuussa neuleystävän kanssa Tallinnassa extemporee -reissussa. Aamulaivalla sinne, iltalaivalla takaisin. Kummallakin oli vain yksi tavoite; päästä Wool&Woolleniin. Vietimmekin siellä ihan reilusti aikaa. Itseä alkoi jo harmittaa, kun en löytänyt mitään ostettavaa. Kunnes. Kassan vieressä, ylähyllyllä, takarivissä lymyili kiinnostavan näköinen kartio. Ohutta, ohutta, jännällä tavalla epätasaista lankaa oli vain pakko saada. Huiviksi, päätin, mutta kaveri sille oli saatava, noin ohutta en yksinään neuloisi.



Aztec, 100g = 1800 m. 48% alpakkaa, 32% polyamidia ja 30% pellavaa.



Kaveriksi Aztecille etsin vaaleanharmaan 100% merinolangan, jossa oli 100 grammassa 1500 metriä. Langat maksoivat yhteensä 10,80€, ei kovin kallis hankinta.







Aloitin huivin heti Tallinnanmatkaa seuraavana päivänä. Tuo epätasainen lanka kiehtoi minua niin paljon, että se oli saatava heti puikoille. Ja aivoton neulominenhan nyt kiinnostaa minua aina.



Ohje: omasta päästä, huivi täysvinoon neulottuna


Lankayhdistelmästä tuli tosi kivasti laskeutuva neulos, jopa raskaan oloinen vaikka huivi painaakin alle 150 g valmiina. Pituuttakin on ihan riittävästi ja pinta on mielenkiintoinen. Langat toimii hyvin yhdessä, onnistui!






Tulisi muuten aika kiva pusero tästä yhdistelmästä myöskin, nythän olisi ihan reilun kokoinen mallitilkkukin jo tehtynä. Hmm, vaatiikohan tilanne lankashoppailua...



2 kommenttia:

  1. Onpa hienon laskeutuvan näköinen ja kunnollisen kokoinen pitkulahuivi. Juuri sellainen, että sille on taatusti paljon käyttöä <3

    VastaaPoista
  2. Hyvin oivallettu muoto huivilla, joskus onkin ihan parasta antaa vaan mennä ohjeista välittämättä :)

    VastaaPoista