maanantai 14. joulukuuta 2015

Smithfield


Hups, ei ehditty hovikuvaajan kanssa toissa viikonloppunakaan valoisaan aikaan kuvaushommiin. Noh, parempi myöhään kuin ei silloinkaan.

Nyt on meinaan valmistunut todella mieleinen paita! Tykkään tosi paljon. Lanka ja malli sopii just täydellisesti toistensa kanssa. Ja pusero on mukava päällä, sopiva ja ihana.



Ohje: Smithfield pullover, ilmaisohje nettineulelehti Knittystä
Lanka: Louisa Hardingin Thistle, 60% merino 40% alpakka, 650 g




Lanka laskeutuu tosi kivasti, suht raskaasti ja on juuri omiaan tällaiseen yli-isoon puseroon. Värikin tuntuu sopivan minulle hyvin, vaikkei ihan siellä mukavuusalueella olekaan.




Pusero neulotaan ylhäältä alas saumattomana, kuten suurin osa neulomistani paidoista. Kuvien ottamisen aikaan pusero oli ollut käytössä jo useamman kerran. Pikkasen tuo lanka pilliintyy, mutta se nyt oli oletettavissakin sen pehmeyden perusteella.




Langassa on kaksi hieman erisävyistä violetin sävyä. Se tuo paitaan kivan eläväisen värin. Pintaneuleen kanssa meinasin mennä siitä missä aita on matalin ja neuloa paidan kokonaan sileää. Mieli kuitenkin muuttui, mikä on hyvä kun nyt valmista paitaa katselen. Tuo pintaneule on just se juttu tässä, vaikka olikin ärsyttävää neuloa (3 nurin, 1 oikein; liikaa nurjausta minun makuuni).




Vähän meinasi tulla viileä pihalla kuvatessa. Sitä on niin tottunut pieneen plussakeliin, että pari astetta pakkasta tuntuu kylmältä.




Mut jee! Kiva paita, kiva lanka, kiva fiilis!

Pikkuveli tarvitsisi pipon ja sukat, niitä ehkä seuraavaksi. Joulun tienoilla on melkein kaksi viikkoa lomaa, on aikaa neuloa (ja treenata...).


8 kommenttia:

  1. Todellakin kiva neule! Näyttää ihan kylmän päivän kääriytymispaidalta.
    Nurjaaminen on ärsyttävää ja siitä tulee käsi kipeäksi, mutta ehdottoman hyvän näköinen pinta siitä tuli. Kannatti nurjata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämän jälkeen sain neuloa ainaoikeaa paljon, niin tilanne nollaantui nurjaamisen osalta aika hyvin :)

      Poista
  2. Piti ihan käydä linkistä tutkimassa että millaisia paitoja tällä ohjeella tulee - hienoja! Jäänyt tämä malli jotenkin aivan silmän varjoon. Ja tuo väri sopii sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yllättävän vähän projekteja tuolla ohjeella. Ravelry on niin täynnä ohjeita, että osa vaan jää paitsioon ihan pakostikin.

      Joskus kannattaa astua ulos mukavuusalueelta värien suhteen, saattaa yllättyä positiivisesti...

      Poista
  3. Tämä on kyllä ihana! Näyttää pehmoiselta ja lämpimältä. Jaksaisinkohan minäkin nurjata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkin pehmoinen ja lämpöinen :)

      Itse tajusin vasta liian myöhään, että tuo olisi kannattanut neuloa nurja puoli päällä. Niin päin olisi paljon vähemmän nurjaamista. En uskaltanut kesken neulomisen enää vaihtaa tapaa, koska olisi luultavasti mennyt aivo solmuun.

      Poista