sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Huomioliivi, eli Zig to the Zag


Jostain iski yhtäkkiä hirveä himo neuloa jotain neonväristä. Juuri sopivasti Titityy teki visiitin Tikkurilaan, Villihelmeen, ja sain sieltä napattua mukaani vyyhdillisen Madelinetoshin tosh merino lightia värissä Fluoro Rose. Sitten vaan kotona mätsäämään olemassaolevia lankoja sen kanssa yhteen. En antanut lankojen paksuuksien tai erilaisten kierteiden häiritä kovinkaan paljon, vaan yhdistelin ennakkoluulottomasti. Ainaoikein antaa kuitenkin hyvin paljon anteeksi.



Ohje: Stephen Westin zig to the zag
Langat:
A-väri Madelinetosh tosh sport värissä Composition book grey, 100 g
B-väri Handmaiden fine yarn Casbah värissä smoke, 77 g
C-väri Madelinetosh tosh merino light värissä Fluoro rose, 5 g



Ohje on kirjoitettu niin, että minulla meni hetki ymmärtää miten huivi rakentuu. Ensin lisätään oikean puolen kerroksen alussa kolmen toiston ajan ja sitten kerroksen lopussa taas kolmen toiston ajan. Kavennuspäässä taas kavennetaan ensin kerroksen alussa nurjalla puolella kolmen toiston ajan ja sitten kerroksen lopussa oikealla puolella kolmen toiston ajan. Hyvin simppeli siis. Jotenkin vaan oli niin jenkkiläisittäin kirjoitettu ohje, että sen sisäistäminen kesti vähän aikaa. Virheitä siinä ei ollut, on vaan kovin erilainen tapa ohjeistaa.

Sitten kun olin neulonut kuusi neonpunaista raitaa, huomasin lukeneeni ohjetta vähän huolimattomasti. Neonpunaiset raidat kun olisi pitänyt ohjeen mukaan neuloa sileää, eikä ainaoikeaa kuten minulla nyt on. Pohdiskelin vähän aikaa, mutta päätin olla purkamatta, sillä huivi näyttää kivalta näinkin. Ja sitä paitsi, olin jo ehtinyt päätellä ja leikata siihen mennessä tulleet langanpäät. Laiska mikä laiska.







Langanpäitä tuli pääteltäväksi aika tavalla. Jokaisesta pinkistä raidasta kaksi ja pinkkien välisistä vaaleanharmaista raidoista kaksi. Sen lisäksi tietenkin tummanharmaan langan alku ja loppu. Huh, hommaa riitti. Viimeistelyn hoidin tutulla tavalla: kastelin huivin läpimäräksi ja heitin koneeseen 800 kierroksen linkoukselle, jonka jälkeen levitin lattialle kuivumaan. Kuivumaan levittäessäni huomasin kauhukseni, että olin ilmeisesti päättelylankoja leikatessani leikannut vahingossa jonkun muunkin langan katkipoikki ja reuna purkaantui. Jouduin siis hieman korjailemaan, mutta toivottavasti se ei kovin paljon näy. Ärsyttävää tuollainen huolimattomuus!

Ei mitään hajua kenelle tämä huivi päätyy, mutta oli kiva neuloa.



7 kommenttia:

  1. Upea huivi ja kyllä sopii sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla on huiveja jo niin paljon (varmaan ihan normaali neulojan positiivinen ongelma), että ei mahdu huivilaatikoihin enempää. Tai sitten pitäisi poistaa joku vanha...

      Poista
  2. Hauska huivi, ja tosi hienon värinen! Toi pinkki on just se piste iin päällä.

    VastaaPoista
  3. Ompas kaunis huivi kaulaan kietaistuna :) Ihana väriyhdistelmä.

    VastaaPoista