tiistai 18. elokuuta 2015

Friday again

Kesäkuun puolivälissä minulle kävi pieni vahinko Titityyn kesäalessa. Tilasin täysin suunnittelemattomasti ja ex tempore -tyylisesti 10 kerää kasmiria, kun kerran edullisesti sai. Luulin tilanneeni vaaleaa harmaata, mutta kotiuduttuaan kerät olivatkin enemmän kaurapuuron värisiä. Yhteen kerään tartuttuani, en kuitenkaan enää pystynyt päästämään siitä irti. Ah, miten pehmeää.Ohje: Friday again
Lanka: Lang Yarns Cashmere Premium, 250 gSamana iltana kun lanka saapui, neuloin ja pingotin mallitilkun. Juhannussunnuntaina aloitin neulomisen. Lanka ihan soljui sormilta neuloessa, niin ihanaa!

Ohjeen mukaan tiheyden olisi pitänyt olla aika löyhä, mutta päätin neuloa paidan tiiviimmällä tiheydellä estääkseni pillinkiä edes vähän. Minulla oli lankaa aika tarkkaan se määrä, mikä ohjeen mukaan tarvittiin. Siksi oli pienoinen riski neuloa ohjetta tiiviimmällä tiheydellä. Tiiviimpään neulokseen kun menee luonnollisesti enemmän lankaa kuin löyhempään.


Koska hihojen neulominen on välillä ärsyttävää (tällä kertaa tuntui siltä), niin päätin neuloa ne ensin. Hihojen valmistuttua lankaa oli enää huolestuttavan vähän jäljellä. Jatkoin kuitenkin rohkeasti vartalo-osan neulomista ja mittasin kuinka monta senttiä yhdestä kerästä sai pituutta (noin 8 cm). Laskeskeltuani päättelin, että jäljellä oleva lanka riittää juuri ja juuri. Saadakseni hieman muotoa puseroon (ja säästääkseni vähän lankaa), päätin tehdä vartalo-osaan kaksi kavennusta ennen vyötäröä ja kaksi levennystä vyötärön jälkeen. Ei siitä nyt kovin paljon muotoa tule, mutta hieman edes.

Helmaan olisi ohjeen mukaan pitänyt tehdä rullaava reuna, mutta sellainen olisi syönyt puseron pituutta liikaa. Niinpä päätin ensin tehdä i-cord -reunukset hihan suihin ja helmaan. Tätä testattuani totesin kuitenkin, että rullaa sekin. Kyselin apua Ravelryssä ja Maijamirjami vinkkasi ommelluista käänteistä. Inhoan käsinompelua, mutta koska se oli mielestäni ainoa järkevä ja paidan ulkonäköön parhaiten sopiva tapa, päädyin siihen. Hihoissa käännös on kapeampi, vain 3 kerroksen korkuinen. Helmassa neuloin 5 kerrosta ennen käännöksen ompelua. Onhan se siisti ja hieno, mutta ei ole ihan nopein tehdä. Onneksi kuitenkin jaksoin väkertää.Yksityiskohta käännetyistä reunoista ja valesaumoista.
Tässä kuvassa langan väri on eniten oikea.Olen neulonut jo ehkä viisi Ankestrickin ohjetta ja jonossa on kaksi. Aikaisemmin en ole pitänyt tavasta, jolla ne on kirjoitettu, mutta nyt olen alkanut tottumaan. Vähän se vaatii tarkkoja silmiä ettei vahingossa lue viereisen koon silmukkamääriä, mutta koskaan en ole yhtään virhettä löytänyt hänen ohjeistaan.

Näillä keleillä tälle paidalle ei ole käyttöä, mutta onneksi kohta tulee syksy ja viileämpää. 8 kommenttia: